Έναν πελάτη της 25χρονης Μαρίας, της γυναίκας που κατηγορείται ότι εξέδιδε επτά ανήλικα κορίτσια αλλά και έναν συνεργό του κυκλώματος μαστροπείας που μετέφερε τα κορίτσια στα ραντεβού, συνέλαβαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι οι αστυνομικοί του Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος των δύο ατόμων, εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης, πέραν των τεσσάρων που συνελήφθησαν χθες σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και της φερόμενης ως εγκεφάλου, της 25χρονης Μαρίας Σ. Επιπλέον τέσσερα άτομα, περιλαμβάνονται στην δικογραφία που έχουν σχηματίσει και έχουν παραδώσει στον ανακριτή Αθηνών οι αστυνομικοί, για τους οποίους ακόμη, δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και φέρονται και αυτοί να είναι επιβεβαιωμένοι πελάτες του κυκλώματος.

Η 25χρονη Μαρία, είχε εντοπίσει επτά ανήλικες από την Αλβανία και τις εξέδιδε σε πελάτες που έβρισκε η ίδια. Η συμφωνία ήταν να λαμβάνει από 50 έως 100 ευρώ, ανάλογα το ραντεβού. Οι πελάτες, καλούνταν να πληρώνουν από 200 έως 400 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προέκυψε πως οι πληρωμές γίνονταν και με ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα με κοκαΐνη.

Δύο από τις ανήλικες, οι οποίες σήμερα είναι 15 έως 17 ετών, φέρονται να ήταν θύματα και άλλου κυκλώματος μαστροπών, το οποίο είχε εξαρθρωθεί στις 11 Ιανουαρίου στην Αθήνα, με φερόμενη ως αρχηγό μια γυναίκα από την Αλβανία με το όνομα Λορέλα. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν τα δύο κυκλώματα να έχουν -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- μια διασύνδεση. 

Κάποιες από τις ανήλικες-θύματα της 25χρονης ξεκίνησαν να εκδίδονται το περασμένο καλοκαίρι, όταν δηλαδή ήταν 14 ετών, ενώ οι έρευνες για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα θύματα της Μαρίας, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εντοπιστούν τα στοιχεία των ανδρών που έκλειναν ραντεβού με τα ανήλικα θύματα της μαστροπού.

Πώς η αδελφή ανήλικου θύματος ξεσκέπασε το κύκλωμα

Σημειώνεται πως η αδερφή μίας ανήλικης φαίνεται να κατάλαβε για τις περίεργες συμπεριφορές της και ενημέρωσε τις αρχές. Η αδερφή του κοριτσιού είδε ότι κάτι δεν πάει καλά καθώς η ανήλικη έλειπε συχνά τα βράδια. Μάλιστα βρήκε και κάποιες συνομιλίες που της φάνηκαν ύποπτες. Επρόκειτο για συνομιλίες με έναν «Βαγγέλη» και έναν «Αλέκο». Με τον «Βαγγέλη» φέρεται να είχε πάει σε ερωτικό ραντεβού ενώ ο «Αλέκος» φέρεται να πλήρωνε ανήλικες για να τις βλέπει γυμνές. Η συγγενής της ανήλικης μάλιστα φέρεται να έδωσε σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στα μέλη του κυκλώματος.

Στοιχεία έδωσε και η ίδια η ανήλικη όπως και τα άλλα κορίτσια που είχαν πέσει θύματα των τεσσάρων συλληφθέντων. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τα θύματα ήταν θύματα και άλλου κυκλώματος μαστροπείας αυτού της Λορέλας που είχε εξαρθρωθεί το περασμένο φθινόπωρο.

«Δυστυχώς, έχουμε κοινά θύματα στις δύο υποθέσεις»

Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση μαστροπείας που είδε το φως της δημοσιότητας τώρα με εκείνη που είχε γνωστή πριν από λίγο καιρό. Όπως έχουν διαπιστώσει κάποια από τα θύματα είναι κοινά στις δύο υποθέσεις.

Στο LIVE NEWS μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.. 
«Δυστυχώς, έχουμε κοινά θύματα στις δύο υποθέσεις. Η έρευνα θα συνεχιστεί για να δούμε εάν πρόκειται για δύο συγκοινωνούντα δοχεία. Προς το παρόν δεν μας προκαλύπτει συνεργασία ως προς τη μαστροπεία. Επτά θύματα έχουν βρεθεί σε αυτήν την υπόθεση αλλά η έρευνα συνεχίζεται. Οι κατηγορούμενοι είναι 10 και οι 6 έχουν ήδη συνελήφθη. Το κύκλωμα λειτουργούσε από το καλοκαίρι του 2023. Οι γυναίκες είναι από 15-17 ετών. Υπάρχουν περιπτώσεις που γνώριζαν την ηλικία των κοριτσιών αλλά και άλλες περιπτώσεις που δεν ξεκαθαρίζεται. Και στις δύο υποθέσεις η καταγγελία έγινε επτά συγγενείς των θυμάτων», ανέφερε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czxt4rxck0dd)