Δικογραφία κατά του του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή που αφορά την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών κατατέθηκε στη Βουλή.

Μήνυση κατέθεσε επιζών τραυματίας από τη σύγκρουση των τρένων και την πυρκαγιά κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, αλλά και του σταθμάρχη Λάρισας. Οι κατηγορίες είναι βαριές και τους εγκαλεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, βαριά σωματική βλάβη και διατάραξη συγκοινωνιών.

Ο δικηγόρος του τραυματία που κατέθεσε την μήνυση, Δημήτρης Φουφόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή η μήνυση έχει κατατεθεί από πέρυσι μετά το τραγικό δυστύχημα, συγκεκριμένα από πέρυσι τον Απρίλιο. Κατατέθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, διαβιβάστηκε υπηρεσιακά στην Λάρισα. Συσχετίστηκε με την γενικότερη μεγάλη δικογραφία. Από εκεί και πέρα το ζήτημα που ερευνάται τώρα είναι διαφορετικό. Είναι η διαβίβαση στην Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών προς αναζήτηση ευθυνών πολιτικών προσώπων. Αυτές οι μεγάλες και σοβαρές υποθέσεις θα πρέπει να κινούνταν με ταχύτατους ρυθμούς κι όχι ένα χρόνο μετά να φθάνει στην Βουλή. Αναμένω κι εγώ προσωπικά σαν συνήγορος του τραυματία να δω την στάση και των 300 βουλευτών, αν θα βρεθούν από αυτούς 30 να υπογράψουν τα σχετικά διαδικαστικά έγγραφα, ώστε να γίνει προανακριτική επιτροπή στην Βουλή».

Τέλος, ο κ. Φουφόπουλος δεν παρέλειψε να τονίσει: «Σε αυτή την χώρα έχουμε δημοκρατία και η δημοκρατία απαιτεί ισονομία. Θα πρέπει λοιπόν, όλοι να είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο, είτε κάποιος είναι υπουργός είτε κάποιος είναι τραυματίας».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czv1uckmmdgh)