Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας άρχισε η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της αθλήτριας ιστιοπλοΐας η οποία είχε καταγγείλει πως είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά επί τρία χρόνια από τον προπονητή της ενώ ήταν ανήλικη.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση της πρώην αθλήτριας.

Νωρίτερα, προηγήθηκε το σχετικό αίτημα των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, στο οποίο αντέλεξε η υπεράσπιση, λέγοντας πως η νεαρή γυναίκα έχει δημοσιεύσει μέσα από συνεντεύξεις της τη μαρτυρική της κατάθεση. Ακόμα, όπως ανέφεραν οι συνήγοροι του κατηγορούμενου ιστιοπλόου, σήμερα προβάλλεται ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης στο οποίο η νεαρή κοπέλα εμφανίζεται να μιλάει για την υπόθεσή της και την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο.

Από την πλευρά της, η αθλήτρια διευκρίνισε πως «στο ντοκιμαντέρ δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, είναι ένα γενικό πλαίσιο που μιλάει γενικά για τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα».

Έπειτα από σχετική πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστήριο αποφάσισε η καταγγέλλουσα να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δηλαδή την παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

Σε πρώτο βαθμό ο πρώην προπονητής της αθλήτριας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή. Με οριακή πλειοψηφία, όμως, ο 39χρονος απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελέα Εφετών και πλέον ο κατηγορούμενος βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού.