Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας, ερευνούν της σύνδεση των επιθέσεων σε Πειραιά και Καλλιθέα. Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά αν η μια επίθεση είναι απάντηση στην άλλη ή αν πρόκειται για τον ίδιο ηθικό αυτουργό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czqzbrgvwsux)

Τι εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ. για τις βομβιστικές επιθέσεις

Όπως μετέδωσε το Star, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι τα σημαντικότερα στοιχεία θα δοθούν από πληροφοριοδότες - κυρίως εντός των φυλακών. Το σίγουρο είναι ότι από πίσω «βλέπουν» κυκλώματα της νύχτας και δεν περνά απαρατήρητο από την Ασφάλεια το γεγονός ότι το μπαράζ των επιθέσεων έχει ξεκινήσει μετά την εκτέλεση στον Νέο Κόσμο.

Ωστόσο οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει πολύ σημαντικά βίντεο και για τα δυο χτυπήματα. Από την Καλλιθέα ακολουθούν τη διαδρομή της ύποπτης μηχανής που εμφανίζεται στο σημείο 2 λεπτά πριν την έκρηξη. Γίνεται ειδική ανάλυση του υλικού για να εντοπίσουν πινακίδα και πρόσωπα.

Στον Πειραιά η έρευνα γίνεται δια της ατόπου απαγωγής. Το σημείο που τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός είναι «τυφλό» κι έτσι εξετάζουν βίντεο 30 λεπτά πριν και 30 λεπτά μετά την έκρηξη. Ήδη έχουν στα χέρια τους μια λίστα με οχήματα και μηχανές. Ερευνώνται όλα μέχρι να καταλήξουν σε αυτό που αναζητούν.

Το βενζινάδικο, η κάβα και οι βόμβες σε Πειραιά και Καλλιθέα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα» Βασίλη Λαμπρόπουλο η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ωστόσο ένα από αυτά φαίνεται να συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες και προς αυτή την κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες.

Αντίπαλες ομάδες

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News, σύμφωνα με ένα σενάριο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ το «χτύπημα» σήμερα τα ξημερώματα στην Καλλιθέα μπορεί να συσχετίζεται με εκείνο τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά.

Θεωρούν οι αστυνομικοί ότι πιθανόν οι δύο βόμβες που τοπθετήθηκσαν μέσα σε λίγες ημέρες να εντάσσονται στον «πόλεμο» μεταξύ Ελλήνων κακοποιών που είναι ανταγωνιστές στις παράνομες δραστηριότητές τους.

Ειδικότερα εκτιμούν ότι η σημερινή έκρηξη στην Καλλιθέα να ήρθε ως απάντηση και αντίποινα στην βόμβα που τοποθετήθηκε σε πρατήριο βενζίνης τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής (8/3) στον Πειραιά.

Η έκρηξη περίπου στις 03.05 το πρωί μπροστά στην κάβα ποτών επί της οδού Αλ. Πάντου και Λαγουμιτζή.

Η καταστροφή της επιχείρησης είναι πλήρης ενώ καταστράφηκε και ένα αυτοκίνητο το οποίο εκτινάχθηκε από το ωστικό κύμα και κατέληξε στην μέση του δρόμου.

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει μία μοτοσικλέτα με δύο άτομα στο σημείο, με τις Αρχές να εικάζουν ότι είναι οι βομβιστές που τοποθέτησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Σημειώνεται πως στο παρελθόν ο ιδιοκτήτης της κάβας είχε έρθει αντιμέτωπος με επίθεση στο νυχτερινό κέντρο που διατηρούσε, όταν άγνωστοι είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ το 2019 είχε πέσει θύμα διάρρηξης.