Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε κάβα στην Καλλιθέα, επί της οδού Λαγουμιτζή. Η καταστροφή της επιχείρησης είναι πλήρης, ενώ εκτεταμένες καταστροφές προκλήθηκαν σε 10 αυτοκίνητα και σε αρκετά γειτονικά σπίτια και καταστήματα.

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει μία μοτοσικλέτα με δύο άτομα στο σημείο, με τις Αρχές να εικάζουν ότι είναι οι βομβιστές που τοποθέτησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Σημειώνεται πως στο παρελθόν ο ιδιοκτήτης της κάβας είχε έρθει αντιμέτωπος με επίθεση στο νυχτερινό κέντρο που διατηρούσε, όταν άγνωστοι είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ το 2019 είχε πέσει θύμα διάρρηξης.

Σε σχέση με το πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών, σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν από τον αστυνομικό συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλο, στην εκπομπή του MEGA «Live News», ανέφερε πως το «χτύπημα» στην Καλλιθέα μπορεί να συσχετίζεται με εκείνο τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θεωρούν οι αστυνομικοί ότι πιθανόν η μία βόμβα και η άλλη έχουν να κάνουν με «πόλεμο» μεταξύ Ελλήνων κακοποιών που είναι ανταγωνιστές. Δηλαδή ο ένας έχει το πρατήριο βενζίνης και ο άλλος σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με την συγκεκριμένη κάβα ποτών.