Στον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐµη κατέθεσε χθες την εµπεριστατωµένη έκθεσή του του ο δικαστικός πραγµατογνώµων, ειδικός στα θέµατα φωτιάς και τεχνικός σύµβουλος των συγγενών θυµάτων της τραγωδίας των Τεµπών, Βασίλης Κοκοτσάκης.

*Διαβάστε εδώ: Τέμπη: Βίντεο-ντοκουμέντο με τα τελευταία δευτερόλεπτα της μοιραίας σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών

Η έκθεση περιλαµβάνει όλα τα αποτελέσµατα των ερευνών που έγιναν σε συνεργασία µε τον δόκτορα Εµµανουήλ Παπαδάκη και την οµάδα του από το Χιούστον των ΗΠΑ.

Όπως εξήγησε στην «Απογευµατινή» ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Πληγέντων ∆υστυχήµατος Τεµπών, Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος της αδικοχαµένης 55χρονης Βάσως Χλωρού, «τα αποτελέσµατα αναφέρονται στον τρόπο σύγκρουσης των αµαξοστοιχιών και τη διάταξη που είχαν τόσο οι µηχανές όσο και τα βαγόνια κατά τη στιγµή της σύγκρουσης, καθώς και τον αριθµό των αναλαµπών και εκρήξεων καρέ καρέ, όπως και το µείγµα καυσίµων που προκάλεσε την έκρηξη».

Και πρόσθεσε: «Θα ζητήσουµε από τις ανακριτικές Αρχές να µας παρέχουν όλα τα στοιχεία, όπως οφείλουν, από βιντεοσκοπικό υλικό και βιολογικό (DNA) προκειµένου να βοηθήσουµε στις έρευνες σε ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού. Επίσης, θα κατατεθεί και ένα υπόµνηµα µε τις προτάσεις µας για τη συνέχιση των ερευνών».

Υπενθυµίζεται ότι ο δικαστικός πραγµατογνώµων Βασίλης Κοκοτσάκης ασχολήθηκε αποκλειστικά µε το θέµα της έκρηξης και της πυρκαγιάς που ακολούθησε στα δύο τρένα, όπου οι 28 από τους 57 επισήµως νεκρούς έφεραν σοβαρά εγκαύµατα έως απανθράκωση από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το µοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Όπως είπε ο ίδιος «η έκθεση εκπονήθηκε ύστερα από αίτηµα των εντολέων και εκπροσώπων του συλλόγου θυµάτων δυστυχήµατος Τεµπών και επιδόθηκε στις ανακριτικές Αρχές στην προσπάθεια υποβοήθησης του έργου τους».