Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση των στοιχηματικών εταιρειών στη συμμετοχή της Ελλάδας για τη Eurovision 2024, με το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι, αφού το πρωί της Παρασκευής ήταν στη 10η θέση, παρουσιάζοντας άνοδο τριών θέσεων μέσα σε λίγες ώρες.
Φυσικά, πλήρη εικόνα θα έχουμε στα μέσα Μαρτίου, όταν και θα έχουν δημοσιοποιηθεί και οι 37 συμμετοχές του φετινού διαγωνισμού - μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί ήδη οι 31 από αυτές.

Σύμφωνα με το oddschecker.com, στην κορυφή του πίνακα στοιχημάτων ως προς τις πιθανότητες νίκης στο διαγωνισμό της Eurovision 2024 βρισκόταν η Κροατία με απόδοση 4,4 και ακολουθούσαν στη δεύτερη θέση η Ουκρανία με απόδοση 5,25, στην τρίτη θέση η Ιταλία με απόδοση 10, στην τέταρτη θέση η Ελβετία με απόδοση 13 και στην πέμπτη θέση το Βέλγιο με απόδοση 15. Επίσης, το υπόλοιπο top-10 συμπληρώνουν στην έκτη θέση η Ολλανδία με απόδοση 15, στην έβδομη θέση η Γαλλία με απόδοση 21, στην όγδοη θέση η Σουηδία με απόδοση 21, στην ένατη θέση το Ισραήλ με απόδοση 21 και στη δέκατη θέση η Ελλάδα με απόδοση 34.


Marina Satti - ZARI (Official Music Video)


"Ζαρι" της Μαρίνας Σάττι: Εννέα συνθέτες, τέσσερις στιχουργοί

Με το «Ζάρι», που φέρει ελληνική ταυτότητα και ταυτόχρονα πολυπολιτισμική χροιά, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα η Μαρίνα Σάττι στον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας, στις 7, 9 και 11 Μαΐου 2024.

Το τραγούδι και το βιντεοκλίπ της ελληνικής συμμετοχής παρουσιάστηκαν σε αποκλειστική μετάδοση, το βράδυ της Πέμπτης, μέσα από την έκτακτη εκπομπή της ΕΡΤ1 «Eurovision σε είδον», με παρουσιαστές τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά.

Πρόκειται για ένα τραγούδι με ελληνικούς στίχους, ενώ υπάρχουν και ορισμένες φράσεις στα αγγλικά. Οι στίχοι μιλούν για την αγάπη, αλλά και για τα ρίσκα που πρέπει να παίρνουμε κάποιες φορές, σαν μια ζαριά που ρίχνουμε και δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει.

Τη μουσική του τραγουδιού «Ζάρι» συνέθεσαν εννέα καλλιτέχνες: Palmer Jordan Richard, Stolar Jay Lewit, Μαρίνα Σάττι, OGE, Beshkov Konstantin Plamenov, Nick Kodonas, Gino the Ghost, Vlospa, Solmeister. Ενώ τους στίχους υπογράφουν οι: VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Το βιντεοκλίπ σκηνοθέτησε ο Αυστραλός Zac Wiesel. Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.


Έξαλλη για το «τα τα τα» η Εύη Δρούτσα

Την ενόχλησή της για τη Μαρίνα Σάττι και ένα στίχο του τραγουδιού «Ζάρι» δεν έκρυψε η Εύη Δρούτσα, στον «αέρα» της εκπομπής «Super Κατερίνα». Η ίδια είναι η στιχουργός του τραγουδιού «Δυνατά» του Στέφανου Πιτσίνιαγκα, που περιέχει τη φράση «Τα τα τα», η οποία είναι κοινή ανάμεσα στα δύο κομμάτια (το «Δυνατά» και το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι) και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Η Εύη Δρούτσα, μάλιστα, είπε πως η εταιρεία της θα αποφασίσει αν θα κινηθεί νομικά.