Μεγάλες ποσότητες νερού κατεβάζει ο Τιταρήσιος στον Τύρναβο μετά τη χθεσινή, έντονη κακοκαιρία που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας τα χωριά του Δήμου Ελασσονας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Tirnavospress.gr, απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος στον επαρχιακό δρόμο Αμπελώνα-Δελερίων και συγκεκριμένα στο ύψος του Τιταρήσιου ποταμού από τη ράμπα του. Επίσης, καλούνται οι δημότες, ακόμα και εκείνοι που διαθέτουν μεγάλα οχήματα, όπως τρακτέρ, να μη διέρχονται τον Τιταρήσιο από τις δύο ράμπες στο ύψος της πόλης του Τυρνάβου, δηλαδή αυτή στο ύψος του τυροκομείου Ρίζου και αυτή στο ύψος του Αγίου Παντελεήμονα.
Κλειστές είναι και οι ράμπες σε Βλαχογιάννι-Μεσοχώρι.

Σημειώνεται ότι ο Τιταρήσιος είναι ο δεύτερος σε μήκος παραπόταμος του Πηνειού μετά τον Ενιπέα και πηγάζει κυρίως από το όρο Τίταρος, με υψόμετρο 1.839 μέτρα. Το ποτάμι έχει μήκος 56 χιλιόμετρα από τις πηγές του μέχρι τη συμβολή του με τον Πηνειό, στην περιοχή της Ροδιάς. Οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν είχαν ως αποτέλεσμα τα ξεχειλίσουν πολλοί χείμαρροι που πέφτουν στο ποτάμι και το νερό από τα Αντιχάσια και τα Καμβούνια να φτάσει στον κάμπο του Τυρνάβου.

tirnavos-xeimarros-titarisios-5-3-2024