Στα τυφλά φαίνεται ότι έγινε η επίθεση με μαχαίρι στην οδό Ερμού, με δράστη έναν 32χρονο με καταγωγή από το Ιράκ και θύμα μία κοπέλα 22 χρόνων, εργαζόμενη ως πωλήτρια σε κατάστημα, η οποία μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η κοπέλα μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο με τραύματα στον πνεύμονα, ενώ φαίνεται να έχει σπασμένο πλευρό και ρήξη διαφράγματος.

Ερμού: Η κοπέλα ήταν μια άτυχη περαστική, που έπεσε θύμα της μανίας του

Η 22χρονη διακομίστηκε με αιμορραγία που προκλήθηκε από δύο πολύ βαθιά τραύματα στην αριστερή ωμοπλάτη, στο ύψος της καρδιάς. Δράστης και θύμα δεν γνωρίζονταν και δεν είχαν προηγούμενα. Η κοπέλα ήταν μια άτυχη περαστική, που έπεσε θύμα της μανίας του.

Διαβάστε ακόμα: Επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού: "Έχει αιμορραγία που δεν έχει σταματήσει", λέει ο πατέρας της 22χρονης

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 13.30 στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος. Ο δράστης χρησιμοποίησε μαχαίρι 24 εκατοστών με λεπίδα 13 εκατοστών. Μετά την επίθεση φώναζε ότι είναι πράκτορας και τρομοκράτης και γι’ αυτό τη μαχαίρωσε. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης υποστήριξε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι αντιμετωπίζει ζητήματα ψυχικής υγείας και φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η νεαρή είναι πράκτορας των Γερμανών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cziz3dh9py2x)

Βίντεο-σοκ

Εντύπωση προκαλεί και το βίντεο που κυκλοφορεί, στο οποίο φαίνεται ο δράστης να στέκεται απαθής στη μέση του πεζόδρομου αμέσως μετά την επίθεση κρατώντας το μαχαίρι στα χέρια. Λίγο αργότερα, όπως δείχνει και δεύτερο βίντεο, ο Ιρακινός συνελήφθη από τους αστυνομικούς, που στέκονται γύρω του, ενώ περαστικός τον αποδοκιμάζει.

«Αλλοδαπός ήταν, της έχωσε το μαχαίρι και νόμιζα ότι θέλει να τη ληστέψει» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας, που κάλεσε την Άμεση Δράση. Η κοπέλα φώναξε: «Βοήθεια, βοήθεια!». «Ήταν απαθής, δεν ήθελε να το σκάσει και να φύγει. Στάθηκε εκεί και την κοιτούσε» είπε η γυναίκα, που εκτίμησε ότι ήθελε να της επιτεθεί ξανά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czilgsi9r1dd)