Συναγερμός είχε σημάνει στις Αρχές νωρίτερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, όπου ένας αλλοδαπός άνδρας βαριά ψυχασθενής κάρφωσε πισώπλατα με μαχαίρι ένα 22χρονο κορίτσι που εργάζεται ως πωλήτρια σε κατάστημα στην οδό Ερμού.

Η νεαρή Νικολέττα, μετά την έγκαιρη επέμβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργείο, ενώ ο δράστης μιλώντας στους αστυνομικούς προσπάθησε να εξηγήσει την πράξη του με ακατανόητες εκφράσεις.

Το προφίλ της 22χρονης που έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Η Νικολέττα Κ., μόλις 22 ετών, είναι φοιτήτρια και πωλήτρια σε κατάστημα της Ερμού.

Στα πλάνα που εξασφάλισε το Star, το νεαρό κορίτσι φαίνεται να βρίσκεται μέσα στο ασθενοφόρο. Δέχεται τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες. Η ίδια δεν μπορεί να πιστέψει ότι, στα καλά καθούμενα, ένας αλλοδαπός της κάρφωσε μαχαίρι στην πλάτη.

nikoleta1

Ερμού: Ο δράστης κυκλοφορούσε ανενόχλητος με χασαπομάχαιρο

Ο δράστης είναι 32 χρονών, Ιρακινός στην καταγωγή. Σύμφωνα με το Star, είναι ψυχασθενής βαριά, ενώ κυκλοφορούσε ανενόχλητος με μια χατζάρα στα χέρια στον πιο κεντρικό δρόμο, την Ερμού.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργείο. Οι γονείς της ενημερώθηκαν άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιρακινός φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς μόλις συνελήφθη: «Είναι τρομοκράτης και πράκτορας αυτή η γυναίκα και με παρακολουθούσε γι' αυτό κι εγώ τη μαχαίρωσα, είναι πράκτορας των Γερμανών».
 

Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για τη Νικολέττα 

Η 22χρονη χειουργούνταν επί 3 ώρες. Όπως είπαν οι γιατροί, πραγματοποιήθηκε θωρακοτομή, καθώς από τις μαχαιριές είχε τραύματα στον πνεύμονα, ρίξη διαφράγματος και σπασμένο πλευρό. Το βάθος του τραύματος από το μαχαίρι είναι τέσσερα εκατοστά. 

Η νεαρή νοσηλεύεται σε ΜΕΘ αλλά χωρίς να είναι διασωληνωμένη, πράγμα που προκαλεί αισιοδοξία για την κατάσταση της υγείας της. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ο πατέρας της, που βρίσκεται αδιάκοπα στο πλευρό της, λέει πως οι γιατροί του μετέφεραν πως τα επόμενα δύο 24ωρα είναι κρίσιμα.