Σοκ προκαλούν όσα αποκαλύπτουν οι γείτονες για την άγρια δολοφονία γαμπρού από τον πεθερό του, που έγινε το πρωί στη Νίκαια. Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Κυζίκη 25, όταν ο άνδρας πυροβόλησε με δίκαννο και σκότωσε τον γαμπρό του και κατόπιν αυτοκτόνησε. Η Άμεση Δράση ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 08:23.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας φέρεται να είδε με τα μάτια του αιματηρό σκηνικό. Όπως υποστήριξαν οι μάρτυρες, το παιδί φώναζε: «Μαμά, βγες έξω. Κάποιος κακός έχει σκοτώσει τον μπαμπά».

Σύμφωνα με μια άλλη μαρτυρία, αρχικά ακούστηκε ένας πυροβολισμός, ουρλιαχτά, η γυναίκα του θύματος να φωνάζει στο άνδρα της «μπες μέσα» και στη συνέχεια ο δράστης να βάζει τέλος στη ζωή του, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Στο σημείο έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Ξεκίνησαν έρευνα και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για έναν 64χρονο άνδρα, ο οποίος είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη, που πρόσφατα είχε χωρίσει με τη σύζυγό του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czidgbro9uyh)

Το χρονικό του φονικού στη Νίκαια

Το φονικό σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί. Ο 64χρονος είχε κατέβει από τη Θεσσαλονίκη, όπου διέμενε, προκειμένου να τιμωρήσει τον 39χρονο γαμπρό του Σ.Α., τον οποίο κατηγορούσε πως μαζί με τη γυναίκα του, κόρη του δράστη, μιλούσαν άσχημα για τον ίδιο, με αποτέλεσμα να χωρίσει.

Ο χωρισμός ήταν μια πράξη που ο ίδιος ο δράστης δεν μπορούσε να ξεπεράσει. Το μυαλό του, όπως προκύπτει από τις έρευνες, είχε «κολλήσει» στο ότι ο γαμπρός του και η κόρη του κατάφεραν να τον χωρίσουν.

Για ημέρες ο 64χρονος σκεφτόταν πώς θα τους τιμωρήσει. Οπλισμένος με μια κυνηγετική καραμπίνα, κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη, όπου διέμενε, και σήμερα το πρωί έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι τους στην οδό Κυζίκη στη Νίκαια. Μόλις είδε τον γαμπρό του να βγαίνει από το σπίτι του και να κλείνει την εξώπορτα, ο δράστης τον πυροβόλησε. Ο θάνατος του Στέλιου ήταν ακαριαίος. Η σύζυγος του θύματος πετάχτηκε έξω φωνάζοντας και τότε ο πατέρας της έστρεψε την καραμπίνα προς το μέρος του και αυτοκτόνησε.

Το νεαρό ζευγάρι δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα στη γειτονιά. Είχαν δύο παιδιά και ήταν ιδιαίτερα αγαπημένη οικογένεια. Όμως ο πεθερός του είχε πάθει εμμονή με το ζευγάρι. Την κόρη του και τον σύζυγό της. Επέμενε να τους κατηγορεί πως… έβαζαν λόγια στη σύζυγό του και αυτή αποφάσισε να τον χωρίσει.

Τους λόγους, από την πλευρά του, κατέγραψε σε ιδιόχειρο σημείωμα ο 64χρονος άνδρας, το οποίο βρέθηκε και εξετάζεται από αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Εκεί καταγράφει, όπως ο ίδιος πίστευε, τα κίνητρα της πράξης του, πως δηλαδή το ζευγάρι έφταιγε για τον χωρισμό.

Η σύζυγος του 39χρονου Στέλιου έχει καταρρεύσει, ενώ σε σοκ βρίσκονται και αρκετά συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας που δεν μπορούν να πιστέψουν πώς ο 64χρονος έφτασε σε αυτό το σημείο. Οι απειλές που εκτόξευε τον τελευταίο καιρό δεν έγιναν πιστευτές από κανέναν, ούτε κανείς είχε πιστέψει πως η εμμονή που εμφάνιζε θα τον οδηγούσε στο έγκλημα και στην αυτοχειρία.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιώς, όπου και θα εξεταστούν, ενώ οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν μαρτυρίες προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δικογραφία της υπόθεσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cziacyx1e1ix)