Έναν χρόνο μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, οι μαθητές του Λυκείου Κοκκινοχωρίων «Φώτη Πίττα» τίμησαν τη μνήμη του Κύπριου φοιτητή Κυπριανού Παπαϊωάννου, με τρισάγιο αλλά και το τραγούδι: «Για πού το 'βαλες, καρδιά μου;».

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστική μαρτυρία φοιτήτριας: "Θα μπορούσα να ήμουν στους 57 νεκρούς στα Τέμπη"

Ο διευθυντής του σχολείου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε για το ήθος του αδικοχαμένου φοιτητή από το Αυγόρου που βρήκε τον θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, στο οποίο 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ανάμεσα σε εκείνους ήταν και η 24χρονη φοιτήτρια Αναστασία Αδαμίδου από την Πάφο.

kyprianos-2
kyrrianos-1

Η σημερινή είναι ορισμένη ως ημέρα χρώματος στο Λύκειο Κοκκινοχωρίων, που συμβολίζει τη χαρά και την οποία μαθητές και καθηγητές αφιέρωσαν στη μνήμη του Κυπριανού.

Ο άτυχος Κυπριανός φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Κοκκινοχωρίων και διακρινόταν για το ήθος, την καλοσύνη και το ταλέντο του στο τραγούδι και την κιθάρα. Ο διευθυντής του εκπαιδευτηρίου περιέγραψε τον Κυπριανό ως έναν μαθητή που έσφυζε από χαρά και δυναμικότητα, συνεπή στα μαθήματά του και ευγενικό προς τους καθηγητές και τους συμμαθητές του.