Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε δημοσία δαπάνη η εξόδιος ακολουθία για τον Κυπριανό Παπαϊωάννου, τον Κύπριο φοιτητή που βρήκε τραγικό θάνατο στα Τέμπη.

O Κυπριανός Παπαϊωάννου ήταν ένας εκ των δύο Κύπριων φοιτητών που βρήκαν τραγικό θάνατο την περασμένη Τρίτη, όταν το τρένο με το οποίο ταξίδευαν για τη Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άτομα.

 Σύμφωνα με το philenews, ο Κυπριανός ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά του ιερέα της κοινότητας Αυγόρου, πατρός Χριστόδουλου. Είχε μεταβεί με την αρραβωνιαστικιά του στην Άνδρο, μέσω Αθηνών, προκειμένου να ευλογήσουν τα στέφανα του γάμου τους, που είχε οριστεί για τις 27 Αυγούστου του 2023, όταν ο 23χρονος θα αποφοιτούσε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η κηδεία του νεαρού πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο χωριό του, το Αυγόρου, στον Ιερό Ναό Αποστολών Πέτρου και Παύλου, με τον πατέρα του, ιερέα, να συμμετέχει στην εξόδιο ακολουθία, όπως αναφέρει το Makthes.

 Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου στην κηδεία του φοιτητή

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου, ο υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας, οι υφυπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης και Κώστας Κουμής, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης και της Αστυνομίας Στυλιανός Παπαθεοδώρου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και οργανώσεων.

 Σύμφωνα με το philenews, η εκκλησία και οι εξωτερικοί χώροι της ήταν κατάμεστοι από πολίτες, οι οποίοι φορούσαν άσπρες μπλούζες πάνω στις οποίες τυπώθηκε φωτογραφία του Κυπριανού. Κάποιοι πολίτες κρατούσαν άσπρα μπαλόνια.

 Στον προαύλιο χώρο υπήρχαν και έφεδροι καταδρομείς, μεταξύ των οποίων και συστρατιώτες του Κυπριανού, οι οποίοι φορούσαν τον πράσινο μπερέ, άσπρη μπλούζα, παραλλαγή παντελόνι και άρβυλα.

 Νομική Σχολή ΑΠΘ: Θεσπίζει υποτροφία στο όνομα του Κυπριανού Παπαϊωάννου

Τη θέσπιση υποτροφίας στη μνήμη του 23χρονου φοιτητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, θα προτείνει η Σχολή στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

 Στο ψήφισμά της για την τραγική απώλεια, η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, αναφέρει ότι δικαιούχος της υποτροφίας θα είναι ένας Κύπριος ή μία Κύπρια που θα φοιτήσει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στη Σχολή.

 Μεταξύ άλλων, η Κοσμητεία αποφάσισε να συνδράμει την οικογένειά του στη νομική της υποστήριξη ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων για τη διεκδίκηση της αποζημίωσης που δικαιούται.