Δημοσίευμα της Le Soir αποκαλύπτει ότι η Εύα Καϊλή συνεργάστηκε με έναν σύμβουλο που κατηγορείται για την υπόθεση Nethys.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως αναφέρει η La Libre, τον Σεπτέμβριο του 2022, δηλαδή τρεις μήνες πριν τη σύλληψή της, η Εύα Καϊλή συν-ίδρυσε στις Βρυξέλλες τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ''Brussels Council for Technological Innovation and Global Development'', μια πλατφόρμα για την προώθηση των νέων τεχνολογιών.

Σκοπός της οργάνωσης ήταν να «ασκεί πιέσεις και να συνηγορεί προκειμένου να επηρεάσει τις ρυθμιστικές δραστηριότητες» και σύμφωνα με το καταστατικό της, οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, που επιθυμούν να ενταχθούν στην πλατφόρμα, καλούνταν να πληρώσουν έως και 250.000 ευρώ ετησίως για τη συμμετοχή τους και 50.000 ευρώ για τις ΜΚΟ και άλλες οργανώσεις.

Η Εύα Καϊλή δεν ήταν η μόνη διαχειρίστρια και ιδρύτρια της πλατφόρμας. Μαζί της ήταν ο Δημήτριος Ψαρράκης, ένας από τους πρώην βοηθούς της, και ο Ζακ Μπουγκέν, πρώην ανώτερος εταίρος της McKinsey στο Βέλγιο, ο οποίος, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα L'Echo το 2021, είναι ένας από τους κατηγορούμενους για εγκληματική οργάνωση, κατάχρηση εταιρικής περιουσίας και διασπάθιση δημόσιου χρήματος στην υπόθεση Nethys.

Η Εύα Καϊλή παραιτήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022, ενώ βρισκόταν στη φυλακή του Χάρεν.