Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 47χρονος στα Χανιά ο οποίος έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις ξυλόσομπας στο σπίτι του στο Κόκκινο Μετόχι. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός μπροστά στην πόρτα του σπιτιού, μαρτυρώντας την τραγική του προσπάθεια να διαφύγει από τους καπνούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος έμενε μόνος στο σπίτι, καθώς η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά βρίσκονταν στην Αθήνα. Η ξυλόσομπα που άναψε για να ζεσταθεί αποδείχθηκε μοιραία, καθώς οι καπνοί τον «έπνιξαν» και ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από την ισόγεια κατοικία της οδού Βαρδαξή.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr μέσω μαρτυρίας συγγενούς του, ο άνδρας δε ζούσε μόνος αλλά έτυχε αυτές τις ημέρες να είναι μόνος στο σπίτι καθώς έλειπαν τα παιδιά και η σύζυγός του.

Το γεγονός ότι η σορός του βρέθηκε μπροστά στην πόρτα του σπιτιού ενισχύει την πιθανότητα ο 47χρονος να προσπάθησε να βγει έξω όταν αντιλήφθηκε ότι οι καπνοί έπνιξαν το σπίτι, ωστόσο οι αντοχές του δεν του το επέτρεψαν. Για την μεταφορά της σορού στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ στο σημείο έσπευσε και περιπολικό της αστυνομίας.

Από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ελήφθησαν στοιχεία προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 47χρονος.

Θάνατοι από αναθυμιάσεις

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ένας ακόμη άνθρωπος στα Χανιά έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις. Ήταν 75 ετών, καθηλωμένος λόγο κινητικών προβλημάτων και με σοβαρές χρόνιες παθήσεις. Οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι κλήθηκαν και τότε για πυρκαγιά σε ισόγεια κατοικία σε πάροδο της Λεωφόρου Σούδας και βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα. Ο 75χρονος είχε απανθρακωθεί. Λίγους μήνες πριν, τον Νοέμβριο του 2023 ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο Δαράτσο Κυδωνίας έφυγε από τη ζωή με τον ίδιο φριχτό τρόπο, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στο διαμέρισμα που διέμενε.