Με την κατηγορία του αντιρατσιστικού νόμου συνελήφθη ένας 43χρονος, ο οποίος σε βίντεο που ανέβαζε στο διαδίκτυο μιλούσε απαξιωτικά κατά των ομοφυλόφιλων και των κυβερνήσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με τους αστυνομικούς, ο κατηγορούμενος, στο τελευταίο του βίντεο, βρισκόταν σε παραλήρημα, εκφράζοντας ακραίες απόψεις τόσο κατά των ομοφυλόφιλων όσο και κατά του κράτους που τους… έδωσε προνόμια.

*Διαβάστε εδώ: Τρίκαλα: Ιερέας κήρυξε "ανεπιθύμητους" τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο 43χρονος είχε συχνή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώντας οπτικό υλικό στους λογαριασμούς του στο Χ αλλά και σε άλλες πλατφόρμες, προχωρώντας σε δριμείς επιθέσεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Μάλιστα, σε οπτικό υλικό εμφανιζόταν να λέει ότι μιλάει χωρίς να φοβάται τον αντιρατσιστικό νόμο.

Οι απόψεις του κατηγορούμενου κρίθηκαν ακραίες και οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του έπειτα από καταγγελίες που έγιναν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο 43χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς πως απλώς εξέφρασε τις απόψεις του, χωρίς να υποκινεί σε βία κατά των ομοφυλόφιλων.