Συγκλονίζουν όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον πατέρα της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζουν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες στην ορεινή Κορινθία.
Όπως αποκαλύφθηκε χθες, Δευτέρα, ο 45χρονος πατέρας είναι υπάλληλος στη Διεύθυνση Καθαριότητας στον Δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου από τον Νοέμβριο του 2020, ωστόσο, όταν τον αναζήτησε η νέα δημοτική Αρχή, διαπίστωσε ότι εργάζεται με τηλεργασία.

Διαβάστε ακόμα: Κορινθία: Ο βίος και η πολιτεία των "παλαιοχριστιανών" - Ο δάσκαλος μουσικής που έγινε αγρότης, η Χρυσή Αυγή και η τηλεργασία μέσα από το λαγούμι

Σύμφωνα με το έγγραφο μισθοδοσίας του 45χρονου, που έφερε στη δημοσιότητα το Star, η μηνιαία αποζημίωση που ελάμβανε ήταν 1.018 ευρώ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz99jmycf315)

«Στείλαμε ένα έγγραφο, το τοιχοκολλήσαμε στην εργασία του, αφού πρώτα τον ψάχναμε τηλεφωνικά και δεν τον βρίσκαμε, και μετά τον καλέσαμε σε δεύτερο έγγραφο σε απολογία», δήλωσε ο δήμαρχος Νικόλαος Γουρνής.

Η Κεραμέως διέταξε έρευνα για τον «παλαιοχριστιανό» που δούλευε με τηλεργασία στον Δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν την υπόθεση. «Έχω ζητήσει από τις αρμόδιες Αρχές να διεξάγουν έλεγχο προκειμένου να δούμε πού υπηρετεί, με ποιο καθεστώς, στον Δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου της Εύβοιας ο 45χρονος της οικογένειας των παλαιοχριστιανών της Κορίνθου», είπε η υπουργός Εσωτερικών στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου.

Η υπουργός, αναφορικά με το γεγονός ότι ο 45χρονος της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών της Κορίνθου» ήταν δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Ερέτριας- Αμαρύνθου από το 2020, έπειτα από μετάταξή του, ανέφερε: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ενισχύουμε το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας, αλλά ταυτόχρονα η κυβέρνηση φροντίζει να εποπτεύεται αυστηρά ο τομέας του ανθρώπινου και δράττομαι της ευκαιρίας να ανακοινώσω και στη Βουλή ότι έχω ήδη ζητήσει να διενεργηθεί έλεγχος για την περίπτωση του 45χρονου από την Κόρινθο, προκειμένου να δούμε ακριβώς και αναλυτικά τι συμβαίνει στην περίπτωση αυτού του υπαλλήλου, πού υπηρετεί, με ποιο καθεστώς».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz9ng6lnqnjd)