Σε εξέλιξη είναι τις τελευταίες ώρες  έρευνες για τον εντοπισμό των παιδιών της παλαιοχριστιανικής οικογένειας από την Ορεινή Κορινθία, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα τόσο για τις συνθήκες διαβιώσεις ακόμα και για τις συνθήκες γέννησής τους.

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και είναι ενδεικτικό ότι με την χθεσινή εισαγγελική εντολή κατεπείγουσας έρευνας ζητείται εκτός των άλλων να διαπιστωθεί αν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις των παιδιών όπως ορίζει ο νόμος με το πιστοποιητικό γέννησης και να εξακριβωθεί ποιοι είναι οι γονείς τους.





Ορεινή Κορινθία - Γιώργος Καλλιακμάνης: "Εγώ δεν είπα κάτι για αιμομιξία άλλα πως η αστυνομία θα το ερευνήσει"


«Ο καθένας μπορεί να πιστεύει όπου θέλει άλλα δεν μπορεί να κάνει παρανομίες και να δείχνει αντίσταση σε δημόσιο υπάλληλο και σε κανέναν δεν επιτρέπεται να στερεί από τα παιδιά του το δικαίωμα να πάει σχολείο. Εγώ δεν είπα κάτι για αιμομιξία άλλα πως η αστυνομία θα το ερευνήσει» με τον δικηγόρο του 45χρονου, να απαντά:

«Είναι δική μου δουλειά να ρωτήσω για τα παιδιά; Εγώ θα παραιτούμουν της υπόθεσης εάν γνώριζα πως υπήρχαν στοιχεία αιμομιξίας. Η αστυνομία ήρθε σε έναν βοσκό; Γιατί δεν έχει πάει στα Εξαμίλια να μαζέψει τους παραβατικούς; Έπρεπε η Πολιτεία να έχει συνεισφέρει τα μέγιστα σε αυτήν την οικογένεια. Αν θέλετε μπορούμε να προσκομίσουμε τις ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων των παιδιών. Προς τιμήν του, έχει μεγαλώσει τα δυο του παιδιά από τον πρώτο γάμο μόνος του γιατί η μητέρα τους τα είχε παρατήσει στο Χαμόγελο του παιδιού», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ορεινή Κορινθία: «Βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο πως δεν υπάρχει θέμα αιμομιξίας», λέει θείος του 45χρονου


Μιλώντας στο Mega, ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, θείος του 45σχρονου, παλαιοχριστιανού, Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, δηλώνει:

«Τέσσερα χρόνια η Πολιτεία δεν ενδιαφέρθηκε να δει τι συμβαίνει και τις συνθήκες που μένει αυτή η οικογένεια. Ευτυχώς που έγινε αυτό το επεισόδιο για να ψάξουμε τώρα τα πώς και τα γιατί. Εμάς μας ενδιαφέρουν τα παιδιά, και έχουμε εκπλαγεί και εμείς από τις συνθήκες που μένουν τα παιδιά. Ο Μανώλης μεγάλωσε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η μητέρα του ήταν άρρωστη και ο πατέρας του εξαφανισμένος. Τους βοηθήσαμε εμείς. Κάναμε προσπάθειες να πάνε σχολείο τα παιδιά και τους παραχωρήσαμε και ένα σπίτι στην Ικαρία», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο Μανώλης είχε επαφή για την κτηνοτροφία, ήθελε να έχει ζώα. Επίσης, μετά τον προσηλυτισμό που του έγινε από έναν Παλαιοχριστιανό, υπήρχε μία αντιπαράθεση με τις συνθήκες που ζουν οι υπόλοιποι. Βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο πως για θέματα αιμομιξίας, δεν υπάρχει περίπτωση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο εγώ θα πάω να αυτοκτονήσω. Δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι τέτοιο».

Η Καλλιόπη Γεωργιάδη είπε με τη σειρά της πως είχε βαφτίσει την μικρή κόρη του 45χρονου τον Αύγουστο του 2019.

«Ο Μανώλης από παιδάκι είχε μία δυσκολία στο να καταλάβει τις κανονικές νόρμες. Ήταν ηθικός όμως. Και ήθελε να φτιάξει μία οικογένεια Παλαιοχριστιανών. Αυτά όμως, μπορεί να τα εφαρμόσεις στη ζωή όταν έχει μία ψυχική ωριμότητα και μια ικανότητα προσαρμογής που το παιδί δεν την είχε. Όταν μου ζητήθηκε να βαφτίσω την Ξένια, εγώ γνώρισα την Σεβαστή και ήταν στην τελευταία τάξη στο Λύκειο. Ζούσαν στον Ωρωπό και η βάφτιση έγινε κοντά σε παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι. Όταν συνέβησαν αυτά εγώ ήξερα πως ο άνθρωπος δούλευε και ήθελε να αλλάξει δουλειά για να πάει κοντά στην κόρη του. Μετά μου είπε πως θα πάνε να ζήσουν στο βουνό αλλά δεν φαντάστηκα τέτοιες συνθήκες. Εγώ τους έστελνα δώρα. Τους είχα πει πως θα πάω το Πάσχα να τους δω αλλά δεν φαντάστηκα αυτές τις συνθήκες».