Η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα της ανεργίας των νέων.

Ταυτόχρονα όμως, υπάρχουν επαγγέλματα που γίνονται ανάρπαστα στην Αθήνα και οι εργοδότες ψάχνουν προσωπικό μανιωδώς. Αν έχετε σπουδάσει κάτι παρεμφερές, οι ευκαιρίες είναι μεγάλες αυτήν την περίοδο, δηλώνει πρόσφατη έρευνα.

*Διαβάστε εδώ: Δόση ΕΝΦΙΑ, όπως ενοίκιο - Τι αλλάζει στην εξόφληση του φόρου, οι "παγίδες" στο Ε9

Μέσω της ετήσιας λίστας Jobs on the Rise, η έρευνα του LinkedIn αποκαλύπτει ποια είναι τα επαγγέλματα που παρουσιάζουν ραγδαία άνοδο στην αγορά τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αθήνα.

Τα δεδομένα του 2024 υπογραμμίζουν τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας την τελευταία πενταετία. Η ζήτηση για τις πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας αλλά και για τις μελλοντικές τάσεις αυξάνεται αλματωδώς σε δώδεκα από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο.


Ποιες είναι οι ευκαιρίες στην Αθήνα

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στην Αθήνα παρουσιάζουν άνθιση επαγγέλματα που συνδέονται με τον τομέα της πληροφορικής, αλλά και με τον τομέα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και των θετικών επιστημών.

• Επιστήμονες έρευνας και ανάπτυξης (R&D),
• Ειδικοί στην ανεύρεση και απόκτηση ταλέντων,
• Αναλυτές κυβερνοασφάλειας,
• Μηχανικοί Δεδομένων,
• Σύμβουλοι για συστήματα, εφαρμογές και προϊόντα.


Σε έλλειψη το προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης

Οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, πάντως, απαιτούν υψηλή εξειδίκευση στον εκάστοτε τομέα εξ ου και οι εργοδότες ψάχνουν με μανία να βρουν προσωπικό. Στους πλέον δυναμικούς κλάδους που κερδίζουν διαρκώς έδαφος είναι και οι τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της βιωσιμότητας, για όσους σκέφτονται να κυνηγήσουν καριέρα σε κάποια πόλη του εξωτερικού.