Η βροχή από μπαλωθίες που "ξέσπασε" το βράδυ του Σαββάτου σε μια ορεινή περιοχή του Μαλεβίζι ανάγκασε τις επιχειρησιακές αρχές στο Ηράκλειο να επέμβουν άμεσα. Φωτογραφίες που παραχώρησαν "άγνωστοι" σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και παρουσίαζαν το γλέντι μιας βάπτισης ως πραγματικό πεδίο μάχης και οδήγησαν την έρευνα από το Β Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου σε σημαντικά αποτελέσματα.

Εντοπίστηκε το χωριό, (πρόκειται για ορεινό κεφαλοχώρι στον δήμο Μαλεβιζίου) και βέβαια το κέντρο διασκέδασης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, προσήχθησαν για να δώσουν εξηγήσεις, τόσο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης όσο και ο πατέρας του νεοφώτιστου. Μετά την κατάθεση και τον δύο, ο 35χρονος ιδιοκτήτης αφέθηκε ελεύθερος, καθώς υποστήριξε πως στην βάπτιση υπήρχε πολύς κόσμος και ο ίδιος ήταν πολύ απασχολημένος στην κουζίνα για να ελέγξει την κατάσταση, ενώ ο 55χρονος πατέρας συνελήφθη και πρόκειται να οδηγηθεί το πρωί της Δευτέρας στην Εισαγγελία Ηρακλείου.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν είναι χαρακτηριστικές με το πάτωμα γεμάτο από κάλυκες. Ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός από τα όσα έγιναν.

Το επικίνδυνο έθιμο με τις μπαλωθιές συνεχίζεται παρά τις κατά καιρούς τραγωδίες που έχουν σημειωθεί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2hmspehcah)

Μετέφεραν με σακούλες τις σφαίρες

«Κονσέρτο» από πιστόλια και καλάσνικοφ. Επί ώρες, συνεχώς και αδιαλείπτως, έριχναν σφαίρες. Όλα αυτά συνέβησαν τη νύχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου σε κέντρο διασκέδασης έξω από χωριό του Ηρακλείου στην Κρήτη, όπου παρέστησαν εκατοντάδες προσκεκλημένοι για το ευχάριστο γεγονός.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι τις σφαίρες τις μετέφεραν σε σακούλες σκουπιδιών.