Στο κόκκινο η αγωνία για την 17χρονη στο Ηράκλειο που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ. Το βράδυ της Κυριακής, λίγο μετά τις 20:00, η διοίκηση του Βενιζέλειου νοσοκομείου εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της.

Οι γιατροί στο Ηράκλειο κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή την 17χρονη μαθήτρια και πλέον παρακολουθούν συνεχώς την πορεία της υγείας της. Η ανήλικη παραμένει διασωληνωμένη και η κατάστασή της υγείας της, χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία).

Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό. Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη».

Ηράκλειο: Πώς έπαθε ανακοπή η 17χρονη

Υπενθυμίζεται ότι το κορίτσι υπέστη ανακοπή πιθανότατα μετά από αλλεργικό σοκ, σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο, όπου διέμενε με τους συμμαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Η 17χρονη μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 11:15 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου σε κατάσταση ανακοπής. Επί δέκα λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν και τελικά τα κατάφεραν.

Το κορίτσι διασωληνώθηκε και εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ, όπου οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να το βοηθήσουν. Οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά κρίσιμες, με όλους να εύχονται η ανήλικη να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να συνέλθει.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το κορίτσι που ήταν αλλεργικό στα γαλακτοκομικά προϊόντα φέρεται να κατανάλωσε κατά τη διάρκεια του πρωινού στο ξενοδοχείο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βούτυρο. Εκδήλωσε αλλεργική αντίδραση και καθώς ήξερε ότι ήταν αλλεργική είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης, την οποία, όπως πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, έκανε στον εαυτό της.

Ωστόσο, η 17χρονη υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών συνοδών, αλλά και του γιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο ξενοδοχείο, δεν κατέστη δυνατό να βοηθηθεί. Της τοποθετήθηκε ειδική μάσκα και διακομίστηκε στο Βενιζέλειο, όπου οι γιατροί την επανέφεραν στη ζωή.

Για το περιστατικό έχουν ήδη ενημερωθεί οι γονείς της, οι οποίοι σπεύδουν στο Ηράκλειο.

Με πληροφορίες και από ΕΡΤ