Κανονικά θα λειτουργούν από Δευτέρα τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία του «Αγλαΐα Κυριακού», την αναστολή των οποίων είχε ανακοινώσει το απόγευμα της Πέμπτης ο χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου Παίδων, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Η ασφυκτική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα φαίνεται πως εκτονώθηκε προς το παρόν μετά την εξεύρεση προσωρινής λύσης από το υπουργείο Υγείας.


Προσωρινή λύση από το υπουργείο Υγείας

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, μετακινείται στο «Αγλαΐα Κυριακού» ένας αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας «Αγία Σοφία» για 15 ημέρες, ενώ προσωρινά μετακινείται κι ένας ακόμη από το Νοσοκομείο Κορίνθου, ο οποίος διαθέτει εμπειρία σε αναισθησία παίδων. Επίσης, από το υπουργείο Υγείας προκηρύσσονται άμεσα τρεις θέσεις αναισθησιολόγων για το εν λόγω νοσοκομείο.

Οι προϋποθέσεις που θέτουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων

Χθες συνεδρίασε η γενική συνέλευση του χειρουργικού τομέα του νοσηλευτικού ιδρύματος προκειμένου να επανεκτιμήσει όλα τα δεδομένα. Η συνέλευση αποφάσισε να άρει την απόφασή της, υπό την προϋπόθεση ότι θα προκηρυχθούν άμεσα οι τρεις θέσεις αναισθησιολόγων. Σημειώνεται ότι από τις 16 οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων στο «Αγλαΐα Κυριακού» καλυμμένες είναι οι 9, ενώ στο επόμενο χρονικό διάστημα ενδέχεται να σημειωθούν άλλες δύο αποχωρήσεις αναισθησιολόγων, την ώρα που το νοσοκομείο εκτελεί μέρα παρά μέρα γενική εφημερία. Το βράδυ της Πέμπτης ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «τα χειρουργεία δεν θα σταματήσουν τη Δευτέρα. Το έλλειμμα των αναισθησιολόγων είναι γνωστό, προσλήψεις κάνουμε, αναισθησιολόγοι δεν υπάρχουν».