Κανονικά θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν, τελικά, τα τακτικά, προγραμματισμένα χειρουργεία του Nοσοκομείου Pαίδων της Αθήνας «Π. και Α. Κυριακού».

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με την μετακίνηση ενός αναισθησιολόγου από το νοσοκομείο παίδων της Αθήνας «Αγία Σοφία», για δεκαπέντε ημέρες, και την προσωρινή μετακίνηση ενός ακόμη αναισθησιολόγου από το νοσοκομείο Κορίνθου, ο οποίος διαθέτει εμπειρία σε αναισθησία παίδων, στο «Π. και Α. Κυριακού» αντιμετωπίστηκε σήμερα η απόφαση του χειρουργικού τομέα του ιδρύματος να αναστείλει από την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα τακτικά, προγραμματισμένα χειρουργεία στο νοσοκομείο, επικαλούμενος έλλειψη ικανού αριθμού αναισθησιολόγων.

Επίσης, από το υπουργείο Υγείας προκηρύσσονται άμεσα τρεις θέσεις αναισθησιολόγων για το εν λόγω νοσοκομείο.

Πριν από λίγο, μάλιστα, ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή της η γενική συνέλευση του χειρουργικού τομέα του «Π. και Α. Κυριακού», προκειμένου να επανεκτιμήσει όλα τα δεδομένα, καθώς και την απόφασή της για την αναστολή των τακτικών χειρουργείων. Η συνέλευση αποφάσισε να άρει την απόφασή της, υπό την προϋπόθεση ότι θα προκηρυχθούν άμεσα οι τρεις θέσεις αναισθησιολόγων για το «Π. και Α. Κυριακού».

Από την δική της πλευρά, η συντονίστρια διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος του «Π. και Α. Κυριακού», Άννα Μαλισιώβα, δηλώνει χαρακτηριστικά στο parapolitika.gr ότι «καταλήξαμε σε μία προσωρινή λύση, να καλυφθούν οι εφημερίες του τμήματος από έναν προσωρινώς μετακινούμενο συνάδελφο από το νοσοκομείο Κορίνθου και ακόμη έναν για δεκαπέντε ημέρες από το ''Αγία Σοφία''. Καταλαβαίνετε ότι η λύση είναι προσωρινή, δεν είναι μόνιμη, όπως ζητούμε εμείς».