Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης από τον παππούς της στο Κερατσίνι, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες. Ο 78χρονος έχει οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης και κατηγορείται ότι ασελγούσε στην 14χρονη εγγονή του από την ηλικία των 9 ετών, μέσα στο σπίτι της οικογένειάς του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Κωνσταντίνος Γώγος, μίλησε στο OPEN, σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης: «Το 2022 ενημερώνονται οι γονείς για τα τραγικά γεγονότα από την κόρη τους, η οποία παίρνει το κουράγιο και ενημερώνει το οικογενειακό της περιβάλλον για τα όσα βίωνε από την ηλικία των 9 ετών.

Τότε οι γονείς πάνε κατευθείαν στο τμήμα ανηλίκων της ΓΑΔΑ και καταθέτουν καταγγελία. Αφού επιβεβαιώνονται σε πρώτη φάση οι πληροφορίες, σχηματίζεται δικογραφία, πάει στην Εισαγγελία και από εκεί στο Α' ανακριτικό τμήμα του Πειραιά. Έχει περάσει το αυτόφωρο, οπότε φτάνουμε στα τέλη του 2023 όπου εκδίδεται ένταλμα και στην συνέχεια το βούλευμα για την παραπομπή του (78χρονου) κατηγορουμένου.

Ο φερόμενος δράστης μέχρι χθες, δεν είχε εμφανιστεί καν ούτε στις εισαγγελικές ούτε στις ανακριτικές αρχές, με αποτέλεσμα αφού εκδόθηκε ένταλμα χθες (5/2), να προφυλακιστεί και να οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης. Μέχρι στιγμής δεν έχει απολογηθεί, ούτε μπορεί να του δοθεί αυτό το δικαίωμα, αλλά μπορεί να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης στο συμβούλιο όπου μπορεί να αναφέρει τη θέση του σχετικά με την υπόθεση».


Κερατσίνι: Πως δρούσε ο 78χρονος σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογενείας

«Σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπήρχαν περιπτώσεις που ο 78χρονος ήταν μόνος του με το παιδί. Υπήρχαν και περιπτώσεις που ήταν οι υπόλοιποι σε κάποιο άλλο χώρο και έβρισκε μια ευκαιρία ο παππούς να απομονωθεί με το παιδί, με την πρόφαση να δουν μια ταινία ή τηλεόραση και εκεί προέβαινε στις αποτρόπαιες πράξεις» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, μιλώντας στο OPEN.


«Δεν θέλω να πάω στον παππού»

Για τον αν το κοριτσάκι αρνούνταν να πηγαίνει στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς ο δικηγόρος της οικογενείας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν σιγά-σιγά άρχισε το παιδάκι να μεγαλώνει, σύμφωνα με τους γονείς εμφάνιζε μια άρνηση και έλεγε "δεν θέλω να πάω στον παππού". Μέχρι εκείνη την στιγμή το παιδί δεν είχε πει κάτι στους γονείς του, ώστε να αντιληφθούν και εκείνοι τι συνέβαινε».


Το παιδί παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο

Για το πως αντιμετώπισαν αυτή την κατάσταση οι γονείς του παιδιού, όταν κατάλαβαν ότι ο παππούς φέρεται να ασελγούσε στην κόρη τους, καθώς ο 78χρονος είναι ο πατέρας της μητέρας της 14χρονης, ο κ. Γώγος τόνισε χαρακτηριστικά: «Στο γραφείο μου είχαν έρθει και ο πατέρας και η μητέρα μαζί. Και οι δύο έχουν δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ανεξάρτητα από τον συγγενικό βαθμό. Οπότε και οι δύο έχουν κάνει τα απαραίτητα για να υποστηρίξουν την κατηγορία για το παιδί τους».

«Το παιδί πηγαίνει κανονικά στο σχολείο, ωστόσο από την πρώτη μέρα που κατέθεσε την καταγγελία και μετά, παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο, προκειμένου να βρει σιγά-σιγά τα πατήματά του. Η 14χρονη μετά την κατάθεση είπε ότι "έφυγε ένα μεγάλο βάρος" από μέσα της και αυτό είναι το σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις», κατέληξε ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyxr8azxq8up)


Με πληροφορίες από
OPEN