Με πύρινους λόγους, τόσο εκ του άμβωνος όσο και με προσωπικές δηλώσεις, η Εκκλησία της Ελλάδος για ακόμα μία φορά τάχθηκε εναντίον του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Χθες Κυριακή διαβάστηκε σε όλους τους ναούς η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, στην οποία τονίζεται ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον γάμο ομοφύλων. Αναφέρεται, επίσης, ότι με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προωθείται η κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και η μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα. Στο κείμενο ξεκαθαρίζεται ότι «η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται», αλλά σημειώνεται πως «έχει ιδιαίτερο λόγο που πρέπει να γίνει σεβαστός».

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Εάν αγαπάμε τα παιδιά των ομοφυλόφιλων, δεν θα τα βαπτίζουμε


Την ίδια ώρα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, στον λόγο του μετά το ανάγνωσμα της εγκυκλίου, έκανε λόγο για τεκτονισμό και Καμπάλα, ενώ αναφέρθηκε και σε οργανωμένο σχέδιο των ομοφυλόφιλων προκειμένου να προωθήσουν τους εαυτούς τους. Αναφερόμενος στη βάπτιση είπε: «Εάν αγαπάμε τα παιδιά, δεν θα τα βαπτίζουμε, γιατί; Για να τους δώσουμε τη δυνατότητα να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι αμαρτία, είναι κακό. Για την Εκκλησία είναι θανάσιμη διαγωγή, άρα λοιπόν τα παιδιά να μην επαναλάβουν τα λάθη των κηδεμόνων τους και να μη γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλα», τόνισε και πρόσθεσε: «Είμεθα υπέρ του υγιούς ερωτισμού, είμαστε υπέρ του ερωτισμού που λέει ο Θεός: αγάπη, άνδρας και γυναίκα».

Παράλληλα, μιλώντας στο Mega, ο Σεβασμιότατος Σεραφείμ από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης επιτέθηκε στους βουλευτές που είναι υπέρ του νομοσχεδίου λέγοντας: «Λέμε στους κυρίους βουλευτές ότι δεν έχουν χώρο στον ναό μας μετά την ψήφο τους αν αυτή είναι υπέρ του νομοσχεδίου. Μόνοι τους αφορίζονται» και προσθέτει: «Ο ναός και η εκκλησία είναι για τα μέλη της. Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο παύουν να είναι μέλη της γιατί έρχονται σε αντίθεση με το Ευαγγέλιο». Χθες, πρόσκληση για προσευχή και μαζική αγρυπνία κατά των γάμων των ομοφύλων απηύθυνε ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος: «Θα προσευχηθούμε στον Θεό να φωτίσει αυτούς που θεσμοθετούν, να θεσμοθετήσουν ορθά και συγχρόνως να δείξουμε με τον αριθμό που θα έρθει και πόσοι είναι αυτοί που αντιδρούν. Αν έρθουν 5, σημαίνει ότι 5 μόνο αντιδρούν και θα κάνουν ό,τι θέλουν. Όταν μαζευτούμε 10.000, τότε θα το υπολογίσουνε», τόνισε. Για Σόδομα και Γόμορρα μίλησε στο κήρυγμά του ο άγιος Πατρών Χρυσόστομος την παραμονή της Υπαπαντής.