Διαβάστηκε σήμερα, Κυριακή, σε όλους τους ναούς της χώρας η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου που «κατακεραυνώνει» το νομοσχέδιο για τον γάμο και τη δυνατότητα τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Από Άμβωνος οι ιερείς καταδίκασαν το νομοσχέδιο.

Οι ιερείς κάλεσαν του πιστούς να καταδικάσουν το νομοσχέδιο

Αμέσως μετά τη θεία λειτουργία, οι ιερείς ανάγνωσαν στους πιστούς την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Οι ιερείς από Άμβωνος εξήγησαν γιατί η Ιερά σύνοδος στέλνει στο «πυρ το εξώτερον» το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στα μέσα Φεβρουαρίου.

Σε όλες τις ενορίες, οι ιερείς κάλεσαν του πιστούς να καταδικάσουν το νομοσχέδιο, μένοντας πιστοί στις παραδόσεις της χριστιανικής πίστης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywhnj3oodhd)

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε σε «οργανωμένο σχέδιο κατά του Χριστιανισμού».

«Γιατί δεν γίνεται αυτή η προσπάθεια στο Ισλάμ, δεν γίνεται στην Κίνα, γιατί δεν γίνεται στις Ινδίες, γιατί δεν γίνεται στην Αφρικανική ήπειρο; Ο Χριστιανισμός πρέπει να σαπίσει και εκεί είναι η μεθοδία και όλο το πρόβλημα. Είμεθα υπέρ του υγιούς ερωτισμού, είμαστε υπέρ του ερωτισμού που λέει ο Θεός: αγάπη, άνδρας και γυναίκα» συνέχισε.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Εκκλησία δεν θα πρέπει να επιτρέπει τη βάφτιση παιδιών που προέρχονται από γονείς του ίδιου φύλου.

«Εάν αγαπάμε τα παιδιά, δεν θα τα βαπτίζουμε, γιατί; Για να τους δώσουμε τη δυνατότητα να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι αμαρτία, είναι κακό. Για την εκκλησία είναι θανάσιμη διαγωγή, άρα λοιπόν τα παιδιά να μην επαναλάβουν τα λάθη των κηδεμόνων τους και να μην γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλα» είπε.