Εικόνα βανδαλισμού αντίκρισαν χθες τα ξημερώματα οι κληρικοί και οι πιστοί που πήγαν στον ναό του πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλείου, για την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, ενώ χθες αναγνώστηκε στις εκκλησίες όλης της χώρας η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Άγνωστοι με σπρέι προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα προπύλαια του ναού, γράφοντας συνθήματα υπέρ των ομοφυλόφιλων, αλλά και κατά της θρησκείας και κατά του μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμου προσωπικά. Μπροστά από την κεντρική είσοδο έγραψαν χυδαιότητες κατά του μητροπολίτη, ενώ στα σκαλοπάτια διακωμωδούν το πρόσωπο της Παναγίας.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyww9e2cg14x)
Δείτε εικόνες
larisa6104441-001
larisa6104443__1_-007
larisa6104444-004
larisa6104447-005
larisa6104449-003
larisa6104450-006
larisa6104452-002

Μητρόπολη Λαρίσης: "Δεν φοβόμαστε"

«Δεν φοβόμαστε» είναι η απάντηση που δίνει η Μητρόπολη Λαρίσης. Να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Λαρίσης είναι ένα από τα μέλη της Ιεραρχίας που αντιδρούν σθεναρά στην κυβερνητική πρωτοβουλία και ήταν αυτός που κάλεσε την Εκκλησία να μη σταματήσει να μάχεται νομικά κατά της νέας μορφής γάμου ακόμη και μετά την ψήφιση του νόμου από τη Βουλή. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο βανδαλισμός του Ι.Ν. Αγ. Αχιλλίου στη Λάρισα, ενός χώρου θρησκευτικής λατρείας, είναι απολύτως απαράδεκτος και βαθιά προσβλητικός απέναντι στη θρησκεία μας, απέναντι στο δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης. Ο τυφλός φανατισμός και οι εκφραστές του δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Το λόγο, πλέον, έχουν οι αρμόδιες Αρχές της πολιτείας».


Διαβάστηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στο μεταξύ διαβάστηκε χθες σε όλους τους ναούς η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. «Η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον ομοφυλοφιλικό γάμο» αναφέρεται μεταξύ άλλων. Με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προωθείται, σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, η κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και η μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα. «Όλα αυτά η Εκκλησία δεν μπορεί να τα αποδεχτεί, γιατί θα προδώσει την αποστολή της» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αν και όπως ξεκαθαρίζεται «η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται», τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αναφέρουν ότι ταυτόχρονα η Εκκλησία «έχει ιδιαίτερο λόγο, που πρέπει να γίνει σεβαστός».

Στο κείμενο αναφέρεται επίσης πως «η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά και σε αυτή την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας τη μητρότητα και την πατρότητα, που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στη μετέπειτα εξέλιξή τους».

Αμέσως μετά την ανάγνωση του κειμένου της Ιεράς Συνόδου, ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ έκανε μια δήλωση στις κάμερες σχετικά με τη βάφτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας: «Εάν αγαπάμε τα παιδιά, δεν θα τα βαπτίζουμε, γιατί; Για να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι αμαρτία, είναι κακό». Συνέχισε τονίζοντας: «Για την Εκκλησία είναι θανάσιμη διαγωγή, άρα, λοιπόν, τα παιδιά να μην επαναλάβουν τα λάθη των κηδεμόνων τους και να μη γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλα».

Κατέληξε λέγοντας: «Είμεθα υπέρ του υγιούς ερωτισμού, είμαστε υπέρ του ερωτισμού που λέει ο Θεός: αγάπη άνδρα και γυναίκας».