«Το ότι συζητάει η κυβέρνηση ότι υπάρχει πρόβλημα και το αποδέχεται είναι ένα κέρδος των αγώνων που κάνουμε», σημείωσε ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο», με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους αγρότες.

«Από εκεί και πέρα αυτά που εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τα αιτήματα που έχουμε», σημείωσε ακόμη χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης στη Βουλή: Επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο και το 2024 - 10% έκπτωση στο αγροτικό ρεύμα Μάιο με Σεπτέμβριο

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Καρδίτσας στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού:

Κ.ΤΖΕΛΛΑΣ: Το ότι συζητάει η κυβέρνηση ότι υπάρχει πρόβλημα και το αποδέχεται είναι ένα κέρδος των αγώνων που κάνουμε. Από εκεί και πέρα αυτά που εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τα αιτήματα που έχουμε. Εμείς διεκδικούμε θεσμοθετημένο αγροτικό πετρέλαιο αφορολόγητο έτσι ώστε να λυθεί μια για πάντα αυτό το ζήτημα και βέβαια το ρεύμα που διεκδικούμε 0,07 λεπτά την κιλοβατώρα και όχι μείωση 10%. Για τη νέα ΚΑΠ δεν μας είπε τίποτα και επίσης για τη Θεσσαλία με τις ζημιές που έχουμε πάθει δεν μιλάει ούτε για αναπλήρωση εισοδήματος σε αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους που δεν θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε ή να έχουμε παραγωγή για την επόμενη χρονιά και εισόδημα. Σε αυτά δεν απαντάει ο πρωθυπουργός και αυτά είναι ζητήματα ζωής για εμάς και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα.

Ερωτηθείς ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους:

Κ.ΤΖΕΛΛΑΣ: Αύριο έχουμε στην Agrotica ένα μεγάλο συλλαλητήριο, όπου χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι απ' όλη τη χώρα θα δώσουμε το «παρών» και θα δώσουμε μια απάντηση στο αν μας ικανοποιούν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Την Τρίτη θα κάνουμε πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων στη Λάρισα προφανώς για να πιέσουμε κι άλλο την κυβέρνηση για να δώσει λύσεις. Ο αγώνας θα συνεχιστεί, δεν υπάρχει άλλη λύση.