Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, μετά το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο.

Νωρίτερα, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, για να διαμαρτυρηθούν κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Μετά τη μία το μεσημέρι ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Διαβάστε ακόμα: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (Εικόνες)

Η διαμαρτυρία εξελισσόταν χωρίς επεισόδια μέχρι που πριν τις 15.00 άρχισε η ένταση, παρά την παρουσία της Αστυνομίας. Μάλιστα, διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν από τον φραγμό των ΜΑΤ και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών.

Αν και η κατάσταση έμοιαζε πως εκτονώθηκε, το «κυνηγητό» μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων συνεχίστηκε για πολύ ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, οι ΕΛΑΣ προχώρησε σε έξι προσαγωγές


Δείτε φωτογραφίες:

epeisodia001
epeisodia002
epeisodia003
epeisodia004
epeisodia005
epeisodia006
epeisodia007

Σημειώνεται πως ιδιαίτερα βεβαρυμένες στο κέντρο είναι η Βασ. Αμαλίας, η Σταδίου, η Βασ. Σοφίας προς τη Βουλή, η Πατησίων προς Αθήνα και η κάθοδος της Βασ. Κωνσταντίνου, λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Λόγω της συγκέντρωσης η τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς έχει διακοπεί κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ αναμένεται σταδιακά να κλείσουν και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Αυξημένη είναι αυτήν την ώρα και  η κίνηση των οχημάτων στην άνοδο του Κηφισού, στο ρεύμα προς Λαμία, λόγω σύγκρουσης αυτοκινήτων.

6101392
6101363
6101337


Εν τω μεταξύ, στη λύση των μαθημάτων και των εξετάσεων με ψηφιακά μέσα προκειμένου να μη χαθεί το χειμερινό εξάμηνο καταλήγουν όλο και περισσότερα πανεπιστήμια, ενώ υπό κατάληψη τελούν περίπου 150 Σχολές σε όλη τη χώρα.