Στη δίνη των αποκαλύψεων βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα ο Κωσταντίνος Πολυχρονόπουλος, που ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος Άνθρωπος» προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις με γραπτή του δήλωση, χωρίς όμως να κάνει την παραμικρή αναφορά στον τζόγο την ώρα που έχουν «δει το φως της δημοσιότητας» φωτογραφίες τους σε πρακτορείο να παίζει φρουτάκια.

Την ίδια ώρα, ένα πέπλο μυστηρίου απλώνεται και γύρω από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαχειριζόταν ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος Άνθρωπος». Από το 2020 και για δύο χρόνια, έμπαιναν χρήματα σε λογαριασμό της μητέρας του, που υπήρχε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης και από τον Ιούνιο του 2022 μέχρι τον Γενάρη του 2023, σε ακόμα έναν, στο όνομα του κουνιάδου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA όμως, έχουν εντοπιστεί άλλοι 4 λογαριασμοί στους οποίους πολίτες κατέθεταν χρήματα για την κοινωνική κουζίνα και μένει να φανεί τι απέγιναν.

«Υπήρχε ο συγκεκριμένος αριθμός PayPal, υπήρχε και ένας άλλος αριθμός που ήταν Εθνική και έβγαινε στα στοιχεία της αδελφής του», είπε στο MEGA εθελόντρια στην κοινωνική κουζίνα.

Διαβάστε ακόμα: Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Αν και εφόσον μου απαγγελθούν κατηγορίες θα καταπέσουν


Οι πληρωμές για τον «Άλλο Άνθρωπο»

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, υπήρχαν αρκετοί λογαριασμοί που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της κοινωνικής κουζίνας. Σε κάθε ανάρτηση δίνεται η δυνατότητα καταβολής χρημάτων μέσω PayPal και σε λογαριασμό φυσικού προσώπου.

  • Από το 2020 έως Μάρτιο 2022 σε τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του κ. Πολυχρονόπουλου. Από Μάρτιο 2022 έως και Ιούνιο 2022 σε τραπεζικό λογαριασμό γυναίκας με τα αρχικά Β.Κ.,
  • Μόνο τον Μάρτιο 2022 σε τραπεζικό λογαριασμό άνδρα με τα αρχικά Μ.Γ., βοήθεια για την Ουκρανία,
  • Ιούνιος 2022 έως και Ιανουάριο 2023 στον κουνιάδο του Π.Τ.,
  • Μόνο στις 9 Σεπτεμβρίου σε διαφορετικό λογαριασμό του κουνιάδου του Π.Τ.,
  • –Ιανουάριος 2023 έως και Ιούλιο 2023 σε γυναίκα με τα αρχικά να είναι Α.Κ. (ίδιο επίθετο με γυναίκα από Μάρτιο – Ιούνιο 2022),
  • Ιούλιος 2023 έως και σήμερα της μητέρας του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Διαβάστε ακόμα: Νέα μαρτυρία - φωτιά για τον Πολυχρονόπουλο: "Ερχόταν συνέχεια στο πρακτορείο, έχει χάσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ"


Κωσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Άλλαξε με το πέρασμα των χρόνων

Εθελόντρια της κοινωνικής κουζίνας λέει στο MEGA πως ο Κώστας Πολυχρονόπουλος άλλαξε στο πέρασμα των χρόνων. «Το να μην μοιράζονται όλα τα τρόφιμα στους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του ”Άλλου Ανθρώπου” και περίμεναν να πάρουν από μία σακούλα με τα βασικά είδη διατροφής, δεν τα πήραν όλοι και κάποια άλλα τα πήραν οι οικείοι του. Οι υπόλοιπες σακούλες που ήταν να διανεμηθούν, δεν μοιράστηκαν στον κόσμο σε όλους, πήραν κάποιοι. Ειπώθηκε ότι τελείωσαν ενώ υπήρχαν μέσα. Αυτό που μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση ήταν ο τρόπος που μίλησε στους ανθρώπους γιατί καταλαβαίνεται ότι μιλάμε για ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί. Είναι άστεγοι, χρήστες» σημειώνει

Η στάση του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας την έβαζε σε σκέψεις τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, όπως λέει. «Το ταξίδι στην Τουρκία, αυτό ήταν το μεγαλύτερο αγκάθι. Συγκεντρώνονταν χρηματικά ποσά, είχαν βγει οι λογαριασμοί και ο PayPal και της ζητούσαν να μπουν χρήματα για να βοηθήσουν όσους ανθρώπους θα πήγαιναν ως εθελοντές, να καλύψουμε τα έξοδά τους, τη διαμονή, τη διατροφή, απόλυτα λογικό. Ο καθένας έβαζε ό,τι ήθελε, το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε αυτό που ξέρω εγώ είναι 100.000 ευρώ σε μία PayPal. Αυτά τα χρήματά δεν ξέρω που πήγαν αλλά παρόλο που μάθαμε ότι ήταν 100.000 ευρώ. Εξακολουθούσε να ζητάει λεφτά από τους εθελοντές για να πληρώσουν τα εισιτήρια τους. Τότε διαμαρτυρήθηκαν και είπαν ‘’Μα είναι δυνατόν; Αφού υπάρχουν χρήματα για να βάλουμε χρήματα και να πάμε για να πληρώσουμε τη διαμονή και τη διατροφή μας αφού μπορούσαμε να τα καλύψουμε» αναφέρει.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cys4m39yw021)