Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Εδώ και περίπου τρία 24ωρα, ο άνθρωπος που, όπως υποστηρίζει, έχει μοιράσει 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητού σε κόσμο που έχει ανάγκη, βρίσκεται στη δίνη αποκαλύψεων.

Το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και δύο συγγενικά του πρόσωπα (η μητέρα του και ο γαμπρός του) πήραν παρανόμως τουλάχιστον 600.000 ευρώ από δωρεές στον «Άλλο Άνθρωπο» και τις διοχέτευσαν σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και αναλήψεις μετρητών. Η Αρχή δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμούς του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», αλλά και συγγενικών του προσώπων.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, από την πρώτη στιγμή, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται. Η μητέρα του, από την πλευρά της, υποστηρίζει πως ζει με μία σύνταξη μόλις 280 ευρώ και ότι όλα είναι ψέματα.

Διαβάστε ακόμα: Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Αν και εφόσον μου απαγγελθούν κατηγορίες, θα καταπέσουν

«Σπάει» τη σιωπή του ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Για πρώτη φορά από τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου, ο γαμπρός του κ. Πολυχρονόπουλου και εθελοντής στον «Άλλο Άνθρωπο» «σπάει» τη σιωπή του και μιλά στο Mega για τα χρήματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό του.

«Κάποια στιγμή, του έκανα μια εξυπηρέτηση, είχε ένα θέμα ο άνθρωπος, δεν ξέρω γιατί, αυτό το ξέρει αυτός. Κάποια στιγμή χρησιμοποίησε την κάρτα μου, μπήκε ένα ποσό που, επειδή εγώ δουλεύω στον δήμο, δεν μπορούσα να το δικαιολογήσω και με πήραν τηλέφωνο από την τράπεζα. Δεν θυμάμαι το ποσό, έχουν περάσει τρία χρόνια, αλλά ήταν λίγα, αν δεν κάνω λάθος.

Λέω ''παιδιά, τα λεφτά αυτά δεν είναι δικά μου, είναι για… αλλουνού''. ''Ποιος είναι ο κύριος'', μου λένε, λέω ''ο τάδε''. Μου λένε ''μπορούμε να έχουμε επικοινωνία μαζί του;'', λέω ''ευχαρίστως'' και τους δίνω το τηλέφωνο, τα μιλήσανε. Ο άνθρωπος αυτός είχε βάλει ένα νούμερο, έναν αριθμό εκεί για να μαζέψει μερικά χρήματα, όποιος ήθελε να έβαζε, για να πάει τις νταλίκες στην Τουρκία για τους σεισμοπαθείς τότε. Του δίνω το τηλέφωνο, μιλήσανε και μετά από 4 ημέρες, αφού βεβαιώθηκαν οι άνθρωποι πού πάνε τα λεφτά, μου είπαν: ''Κ. Τζίτζη, έλα πάρε τα χρήματα να τα πας εκεί που πρέπει''. Αυτό έκανα και αυτό ήταν όλο. Μετά ακύρωσα και την κάρτα, δεν θέλω να έχω τέτοια προβλήματα».


«Έδωσα τον λογαριασμό μου για να τον εξυπηρετήσω»

Όπως λέει ο ίδιος: «Εγώ βοηθούσα εθελοντικά, μετέφερα τα πράγματα. Απλά έδωσα μια φορά τον λογαριασμό μου για να τον εξυπηρετήσω. Τον τζόγο δεν τον πιστεύω με τίποτα, απλώς τον σαμποτάρουν, κάθε άνθρωπος έχει και τους εχθρούς του. Δεν έχουμε επικοινωνήσει καθόλου μετά από όσα ακούστηκαν. Εγώ γιατί να βρεθώ μπλεγμένος; Δεν έκλεψα, δεν έπαιξα. Εξυπηρέτηση έκανα. Λάθος μου ήταν και αυτό βέβαια, εντάξει, λόγω εμπιστοσύνης».

Ο εθελοντής στην οργάνωση και γαμπρός του ιδρυτή της σημειώνει: «Βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει δεύτερο παντελόνι, ακόμα και τα τσιγάρα στην τσέπη που είχε τα έδινε. Γι' αυτό δεν έχω αμφιβολίες. Μακάρι να ήταν κι άλλος σαν και αυτόν. Όχι ότι είναι κουνιάδος μου, αλλά μακάρι να ήταν κι άλλος σαν και αυτόν».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyry4fxvo45d)