Σε βαρύ κλίμα, με το πένθος και την θλίψη να ξεχειλίζουν, αποχαιρέτησαν την Μαρία Καραμανιά-Αυγουστάκη, την 59χρονη γυναίκα, που έχασε τη ζωή της στο τραγικό τροχαίο που σημειώθηκε στον ΒΟΑΚ, στο ύψος της Λυγαριάς, το πρωί της περασμένης Κυριακής (28/01).

Η οικογένειά της, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο, από τον Ιερό Ναό της Αγίας Ζώνης στις Αγιές Παρασκιές το μεσημέρι της Τρίτης (30/01), όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία.

12kideia_59xroni_kririti_troxaio
1kideia_59xroni_kririti_troxaio3
kideia_59xroni_kririti_troxaio3

Παρά την κακοκαιρία μάλιστα, αρκετός κόσμος έσπευσε να αποχαιρετήσει την αγαπητή Μαρία που "έσβησε" τόσο νωρίς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το χωριό είχε γεμίσει με αυτοκίνητα και παρόλο που πριν χιόνιζε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κόσμος δεν έφυγε.


Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα στην Κρήτη

Το τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (28/01) στο ύψος της Λυγαριάς, την ώρα που έβρεχε καταρρακτωδώς. Όπως έγινε γνωστό, στο τροχαίο ενεπλάκησαν δύο οχήματα, ένα μίνι βαν που οδηγούσε ένας άνδρας υπήκοος Συρίας και το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες και το παιδί.

Ο 38χρονος οδηγός του βαν φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν το δίχρονο αγοράκι και δύο γυναίκες, η 59χρονη οδηγός και η 30χρονη μητέρα του παιδιού.

Το 2χρονο αγοράκι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το σώσουν

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και μάλιστα χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της 59χρονης οδηγού. Βαριά τραυματισμένο παρελήφθη από τους διασώστες το μωρό, ενώ επίσης με τραύματα αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η 30χρονη μητέρα του.