Ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη Δημήτρης Γεωργακόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» για τη στάση που θα κρατήσουν στο δικαστήριο ως πολιτική αγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή και την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε λεπτομερώς στο τι έκανε και κυρίως τι δεν έκανε η 34χρονη, όταν η Τζωρτζίνα έδινε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της κι ενώ είχαν ήδη φύγει από τη ζωή η Μαλένα και η Ίριδα.


Δικηγόρος Μάνου Δασκαλάκη: Ήταν μία απόλυτα τεκμηριωμένη εισαγγελική πρόταση

Ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για την στάση που θα κρατήσουν στο δικαστήριο ως πολιτική αγωγή.

«Ήταν μία απόλυτα τεκμηριωμένη εισαγγελική πρόταση που «πατάει» ακριβώς πάνω στα στοιχεία της δικογραφίας και στις καταθέσεις που ακούμε τόσο καιρό. Για εμάς είναι μία δικαίωση θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένη και αναμενόμενη την πρόταση της εισαγγελέως, και θεωρούμε ότι θα υιοθετηθεί και από το δικαστήριο», είπε αρχικά.

Δημοσιογράφος: Η εισαγγελική λειτουργός είπε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου «εργαλειοποίησε» την Τζωρτζίνα, προκειμένου να φέρει πίσω τον Μάνο.

Δ. Γεωργακόπουλος: «Πράγματι, επικαλέστηκε πάρα πολλά τέτοια περιστατικά η εισαγγελέας, αντιπαραβάλλοντας φυσικά την κατάσταση της Τζωρτζίνας στα νοσοκομεία με τα μηνύματα της 34χρονης στον κ. Δασκαλάκη. Είναι δεδομένο ότι υπήρχε εργαλειοποίηση του παιδιού. Θα επιμείνω ωστόσο ότι το ζήτημα το κρίσιμο, το εάν αποδεικνύονται οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η κ. Πισπιρίγκου, δεν είναι άμεσα σχετικές με την «εργαλειοποίηση», απλά η απόδειξη της «εργαλειοποίησης» δίνει μία επιπλέον εξήγηση για το γιατί έγιναν κάποια γεγονότα. Το γιατί έγιναν, δεν είναι το κρίσιμο για εμάς. Το κρίσιμο είναι ότι το παιδί αυτό στο νοσοκομείο, κατέληξε από το χέρι της μάνας του.

Δημοσιογράφος: Ο κ. Κούγιας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «επιπέδου μεσημεριανής εκπομπής lifestyle» την αγόρευση της εισαγγελέως.

Δ. Γεωργακόπουλος: «Διαφωνώ. Η άποψη της κ. εισαγγελέως και η πρότασή της ήταν απολύτως τεκμηριωμένες. Γι΄αυτό άλλωστε και αγόρευε και όρθια επί 10 ώρες και θεωρώ ότι ακούγοντάς την, κάποιος, δεν θα μπορούσε να έχει αμφιβολίες στην υπόθεση αυτή».

Δημοσιογράφος: Ο Μάνος αισθάνεται μία πρώτη δικαίωση με την αγόρευση της εισαγγελέως;

Δ. Γεωργακόπουλος: «Φυσικά και αισθάνεται δικαίωση για τον αγώνα που έχει αναλάβει από την αρχή της υπόθεσης, από την ανάκριση και σε πολύ αντίξοες συνθήκες και για τον ίδιο. Φυσικά είναι μία πρώτη δικαίωση».