Η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε σήμερα στο δικαστήριο ότι δεν θέλει να μιλάει για τον εν διαστάσει σήμερα σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη και υποστήριξε πως ήθελε ακόμα μια εγκυμοσύνη γιατί αγαπούσε τα παιδιά και όχι για να αναπληρώσει το κενό που είχε αφήσει η απώλεια της Μαλένας.

Πρόεδρος: Σκεφτήκατε ποτέ ότι η Ίριδα θα αντικαθιστούσε τη Μαλένα;

Κατηγορούμενη: Αυτό δεν γίνεται, αλλά ο ερχομός της ήταν μια τεράστια χαρά μέσα στο σπίτι. Ήταν και το γεγονός ότι η Ίριδα έμοιαζε στη Μαλένα. Λέγαμε ότι έφυγε η Μαλένα και ήρθε η Ίριδα.

Η πρόεδρος ζήτησε από τη Ρούλα Πισπιρίγκου να περιγράψει και κάποιες από τις ζωγραφιές της μικρής Τζωρτζίνας.

Στη μία εξ αυτές η Τζωρτζίνα έγραφε: «η μαμά σήμερα έβγαλε ένα τεράστιο ουρλιαχτό».

Η ζωγραφιά έχει τέσσερα πλαίσια και δύο κυκλάκια που παραπέμπουν σε καρδούλες. Η Τζωρτζίνα στα πλαίσια φέρεται να έχει ζωγραφίσει τέσσερις μορφές, εκ των οποίων οι δύο είναι μουτζουρωμένες καλά κι επισταμένα σαν να θέλει να εξαφανίσει αυτά τα δύο πρόσωπα. Τα άλλα δύο φαίνεται να έχουν τη μορφή μικρών κοριτσιών που φέρουν στο κεφάλι τους κάτι σαν φωτοστέφανο. Υπάρχει ακόμη κι ένα τρίτο κοριτσάκι, εκτός πλαισίου, μόνο του.

Πρόεδρος: Πόσο ήταν όταν το έκανε αυτό;

Κατηγορούμενη: Οκτώ. Ήταν μετά τον καβγά με τον κ. Δασκαλάκη που ήταν μπροστά. Πριν από την απώλεια της Ίριδας.

Πρόεδρος: Τη ρωτήσατε γι' αυτή τη ζωγραφιά;

Κατηγορούμενη: Όχι. Τη βρήκε η αδελφή μου αυτή τη ζωγραφιά και μου την έδωσε. Ήταν η μέρα που είχα πάει ξενοδοχείο.

Πρόεδρος: Εσείς πότε το είδατε;

Κατηγορούμενη: Πριν πάμε στο Καραμανδάνειο.

Πρόεδρος: Δεν τη ρωτήσατε;

Κατηγορούμενη: Όχι. Επειδή εκείνη τη χρονική στιγμή δεν ήταν τα πράγματα καλά με την απώλεια της Ίριδας, κατάλαβα ότι επειδή φώναξα εκείνη την ημέρα το έγραψε έτσι.

Πρόεδρος: Δεν προβληματιστήκατε τι γίνεται μέσα στο μυαλό ενός 8χρονου παιδιού; Αυτό το παιδί δεν έπρεπε να το οχυρώσετε, την ψυχούλα του…

Η κατηγορούμενη δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για τα γραπτά μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον Μάνο Δασκαλάκη  

Πρόεδρος: Στις 5 Απριλίου γράψατε στον κ. Δασκαλάκη «θα δεις πόσο ιώδιο θα βάλεις εσύ από εδώ και πέρα». Τι ήταν αυτό; Είχατε χάσει δύο παιδιά; Γιατί ασχολείστε με τα ιώδια…

Κατηγορούμενη: Ειρωνεία ήταν αυτό, γιατί έλεγε για πληγές, ήταν συναισθήματα της στιγμής. Ήμασταν δυο χαρακτήρες πολύ έντονοι, ξεσπούσαμε ο ένας στον άλλο και μετά λέγαμε συγγνώμη ο ένας στον άλλο. Έχω κάνει ένα τεράστιο λάθος. Τώρα το καταλαβαίνω ότι είχα παρασυρθεί σε αυτόν τον γάμο. Το λάθος ήταν όλα.

Πρόεδρος: Και τα παιδιά;

Κατηγορούμενη: Όχι, γι' αυτά θα τον ευγνωμονώ για όλη μου τη ζωή, ήταν τα καλύτερα δώρα της ζωής μου.

Πρόεδρος: Στις 6.4.2021 ο κ. Δασκαλάκης σας ρωτάει πού είναι το παιδί, σας λέει να γυρίσετε σπίτι γιατί έχετε τρομοκρατήσει δέκα άτομα…

Κατηγορούμενη: Είχα πάει στο ξενοδοχείο που σας είπα για ένα βράδυ γιατί είχα πνιγεί με όσα μου συνέβαιναν.

Στη συνέχεια η κατηγορούμενη δέχθηκε ερωτήσεις σχετικά με το τι έγινε πριν πάνε στο Καραμανδάνειο και αφού έφτασαν. Η πρόεδρος επισήμανε στη συνέχεια αντιφάσεις στις καταθέσεις και το υπόμνημα που κατέθεσε η κατηγορούμενη σχετικά με τις ώρες που εκδήλωσε τα πρώτα επεισόδια το παιδί. «Δεν τα διάβαζα τα υπομνήματα», απάντησε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πρόεδρος: Οπότε δεν ξέρατε τι γράφει ο κάθε δικηγόρος στα υπομνήματα;

Κατηγορούμενη: Όχι, είχα εμπιστοσύνη.

Πρόεδρος: Εσείς μια γυναίκα που μας είπατε χθες ότι κρατούσατε τα οικονομικά στο σπίτι δεν διαβάζατε τα υπομνήματα;

Κατηγορούμενη: Δεν έχει σχέση αυτό με το αν εγώ διάβασα το υπόμνημα.

Πρόεδρος: Έχετε πει σε γιατρό του Παίδων ότι ο λόγος που πήγε στο Καραμανδάνειο η Τζωρτζίνα ήταν γιατί το παιδί παρουσίασε κάτι σαν τρόμο, πανικό. Ισχύει αυτό;

Κατηγορούμενη: Όχι, εγώ εννοούσα τρέμουλο.

Πρόεδρος: Αυτό που είπατε στην ίδια γιατρό ότι η Τζωρτζίνα είχε βρει το μωρό της οικογένειας νεκρό, ισχύει;

Κατηγορούμενη: Όχι, αυτό ήταν ένα άλλο ψέμα που άκουσα, η Τζωρτζίνα κοιμόταν.

Πρόεδρος: Τι λόγο είχε να το πει αυτό η γιατρός αν δεν το έχετε πει;

Κατηγορούμενη: Σας εξήγησα όλο το πλαίσιο της δημοσιότητας, Το τι έβγαινε ο καθένας και έλεγε… Έπαιρναν πράγματα από την τηλεόραση και τα έβαζαν στις καταθέσεις τους.

Πρόεδρος: Ποιος το έβαλε στο μυαλό της γιατρού αυτό; Να της πει δηλαδή πήγαινε στη ΓΑΔΑ και κατέθεσε ότι η Τζωρτζίνα βρήκε νεκρή την Ίριδα. 

Κατηγορούμενη: Παρασύρονται πολύ από τη δημοσιότητα. Να πω ως παράδειγμα ότι παιδοψυχολόγος έχει πει ότι η Τζωρτζίνα έχει πάθει ανακοπή το 2019.

Πάντως, σε κάποιο σημείο της διαδικασίας οι ερωτήσεις της έδρας προκάλεσαν τον εμφανή εκνευρισμό της κατηγορούμενης

Πρόεδρος: Πείτε μας για το μήνυμα στην αδελφή σας στις 8.4.2021 που τη ρωτάτε αν ο Μάνος φοράει βέρα και αν σας έχει μπλοκάρει στο facebook...

Κατηγορούμενη: Μου είχαν πει ότι είχαν δει τον Μάνο σε καφετέρια που δούλευε να χαριεντίζεται με άλλη γυναίκα και να μη φοράει βέρα.

Πρόεδρος: Γιατί σας ενδιέφερε αφού ήσασταν χωρισμένοι; Και την ημέρα που το παιδί ήταν στο νοσοκομείο;

Κατηγορούμενη: Αυτή την πληροφορία την πήρα εκείνη την ημέρα. Τα μηνύματα αυτά τα έστειλα αφού οι γιατροί μάς είχαν καθησυχάσει και μας είπαν ότι η Τζωρτζίνα θα κάνει εισαγωγή για προληπτικές εξετάσεις. Ήταν λάθος χρονική στιγμή. Σας ξαναλέω ότι έχω κάνει λάθη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έδινα σημασία στα παιδιά μου ή ότι έχω κάνει αυτό για το οποίο κατηγορούμαι.

Η απολογία της κατηγορούμενης συνεχίζεται αύριο.