Το πρώτο του βράδυ στις φυλακές Κορυδαλλού πέρασε χθες ο 51χρονος κρεοπώλης ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε χθες το πρωί συνοδεία αστυνομικών της ΟΠΚΕ Μεσολογγίου στην ψυχιατρική μονάδα του Κορυδαλλού, όπου υποβλήθηκε σε έλεγχο για COVID-19, όπως γίνεται σε όλους τους νεοεισερχόμενους κρατούμενους, και για τις επόμενες δύο ημέρες θα κρατηθεί σε ειδικό χώρο. Εν συνεχεία θα μεταφερθεί σε πτέρυγα χαμηλού κινδύνου, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη προσαρμογή.
Ο ίδιος, ένιωσε στο… πετσί του το «καλώς όρισες», αφού ένας κρατούμενος των φυλακών τον αναγνώρισε και φώναξε στους αστυνομικούς «φέρτε τον σε εμάς, θα τον τακτοποιήσουμε», με τον ίδιο να ψελλίζει «θα αυτοκτονήσω».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyn4sw801xeh)

Μεσολόγγι: Συνεχίζονται με ναρκαλιευτές οι έρευνες στη λιμνοθάλασσα

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί και ειδικοί ναρκαλιευτές του στρατού με ειδικά μηχανήματα-μαγνήτες υψηλής ισχύος συνέχισαν χθες καθ’ όλη την ημέρα την αναζήτηση της καραμπίνας και του κινητού του Μπάμπη Κούτσικου. Η έρευνα στο σημείο όπου βρέθηκε δολοφονημένος δεν απέφερε αποτέλεσμα, οπότε οι έρευνες στράφηκαν σε άλλο σημείο, προς τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.

Πρόκειται για ένα σημείο όπου πιθανολογείται ότι πέταξε στο νερό το κινητό ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τις κινήσεις που υποστήριξε ότι έκανε μετά τη στιγμή που άφησε τον Μπάμπη στον κόμβο των πρώην ΤΕΙ. Ανέφερε στην ανακρίτρια πως έφυγε, πήγε μια βόλτα και μετά επέστρεψε στο σπίτι για να το καθαρίσει, διότι περίμενε υποψήφιο ενοικιαστή την επομένη το πρωί. Έτσι τουλάχιστον δικαιολόγησε το γεγονός ότι κάμερα ασφαλείας τον έδειξε σε μίνι μάρκετ, όπου αγόρασε ένα ρολό κουζίνας.

Ενδιαφέρον έχει ότι από το σπίτι του φέρεται να βγήκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, προκειμένου να πετάξει τα σκουπίδια. Μπήκε στο αυτοκίνητό του και πήγε μέχρι το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου πέταξε τη σακούλα στον κάδο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο. Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο επέλεξε αυτό τον κάδο, ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε πως αυτός είναι ο πιο κοντινός, κάτι που όμως δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Το DNA


Οι Αρχές πάντως, αστυνομικές και δικαστικές, αναμένουν το πόρισμα και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενέργησε ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 31χρονος Μπάμπης πυροβολήθηκε μία φορά και από κοντά.

Το θύμα έχει βληθεί με εννεάβολο φυσίγγιο για αγριογούρουνα και αυτό που θεωρούν οι αστυνομικοί είναι πως πυροβολήθηκε δίπλα στο σημείο όπου εντοπίστηκε. Είναι αδύνατο να τον έσυραν για μέτρα, η λογική λέει πως τον έριξαν δίπλα στη σκηνή του εγκλήματος, αναφέρουν οι αστυνομικοί.

Παράλληλα αναμένονται οι απαντήσεις από τον έλεγχο του DNA που ελήφθη από τον κατηγορούμενο, καθώς θα συγκριθεί με γενετικό υλικό από τα νύχια του άτυχου Μπάμπη. Για το φυσίγγι που βρέθηκε στην περιοχή μίλησε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, στο Mega:«Εκτός από την τάπα, βρέθηκε και το φυσίγγι, που μάλλον ρίχτηκε από κάποιο όπλο για να σκοτώσει τον Μπάμπη. Επίσης, στην τσέπη του Μπάμπη βρέθηκαν κι άλλα φυσίγγια», είπε και αποκάλυψε ότι «τα φυσίγγια που βρέθηκαν στην τσέπη του Μπάμπη είναι ίδια με το φυσίγγι που βρέθηκε άδειο». Ο κατηγορούμενος πάντως επιμένει στη σκληρή του στάση και κρατά το στόμα του κλειστό και χαρακτηριστική είναι η φράση που είπε σε φίλο του, όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί στο εξοχικό σπίτι όπου είχε πάει για διήμερο κυνηγιού στην ορεινή Ναυπακτία αμέσως μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη: «Έχω τα χέρια μου καθαρά».