Η μάρτυρας ειδικών γνώσεων Ουρανία Δημακοπούλου είχε κληθεί από τον Αλέξη Κούγια ως μάρτυρας υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η εισαγγελέας αμφισβήτησε αν είχε καν διαβάσει τη δικογραφία, ενώ για τον ιατροδικαστή Χρήστο Κραββαρίτη τόνισε πως ναι μεν τον σέβεται ως επιστήμονα, αλλά καλό θα ήταν να μείνει στο πεδίο του κλάδου του.

«Αναρωτιέμαι εάν πράγματι είδε τα έγγραφα της δικογραφίας. Δεν αμφισβητώ τις γνώσεις της, αλλά δεν μπορεί να έρχεσαι σε ένα τέτοιο δικαστήριο και να βρίσκεις τόσες αιτίες θανάτου και να μην τεκμηριώνεις καμία. Όταν τη ρωτούσαμε, έλεγε μετά άλλη αιτία θανάτου. Από τη μια αιτία θανάτου πήγαινε στην άλλη αιτία θανάτου. Όλα τα είχε αυτό το παιδί; Αν είναι έτσι, θα έπρεπε να ήταν μια ωρολογιακή βόμβα μέσα στο Καραμανδάνειο. Δεν υπήρχε κανένας επιστημονικός ειρμός, δεν μπορεί να μας λέει ότι το παιδί πέθανε από τέσσερις με πέντε αιτίες. Μπορεί να έχει γνώσεις, πλην όμως εδώ θα έπρεπε να μην ασχοληθεί με τα κλινικά θέματα, αλλά να αρκεστεί μόνο στο κομμάτι της επιστήμης της, τα νεκροτομικά ευρήματα, για τα οποία δεν είπε τίποτα».



Ουρανία Δημακοπούλου: Δεν μπορούμε να μιλάμε για δολοφονία όταν δεν έχουμε τον φάκελο



«Η πρόταση είναι σεβαστή και θα την κρίνει ο συνήγορος της κ. Πισπιρίγκου και νομικοί κύκλοι. Δεν δέχτηκα καμία ερώτηση από την εισαγγελέα. Οι ερωτήσεις που είχα δεχτεί ήταν για το νεαρό της ηλικίας μου και το πώς έχω τόσες γνώσεις. Η κ. εισαγγελέας δεν έχει λάβει γνώση του ΦΕΚ που αναφέρει το γνωστικό αντικείμενο που πρέπει να έχει ο ιατροδικαστής. Επιβάλλετε να το έχει. Κατά τη δική μου εκτίμηση πρέπει να τεθούν στο δικαστήριο όλα τα ιατρικά δεδομένα. Έχουμε απευθυνθεί και σε επιστήμονες του εξωτερικού που επιβεβαιώνουν το ιατρικό πρωτόκολλο. Κανείς δεν είχε δει τον ιατρικό φάκελο, ούτε ο ιατροδικαστής. Δεν μπορούμε να μιλάμε για δολοφονία όταν δεν έχουμε τον φάκελο», είπε η Ουρανία Δημακοπούλου μιλώντας στην εκπομπή του Mega Live News.