Συνεχίζονται για ακόμη μια ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου Νίκου Αναστόπουλου που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου όταν επιχείρησε να διασχίσει γεφύρι στο χωριό Πλουτοχώρι Ηλείας.

Μάλιστα, από σήμερα στην επιχείρηση συνδράμουν τρεις σκύλοι έρευνας και διάσωσης, η Mollie, η Corda και ο Echo, ο βελγικός ποιμενικός σκύλος της Ομάδας Anubis K9P που σε «άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής» εντόπισε τη σορό του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του patrisnews.com.



*Διαβάστε ακόμα: Ο σκύλος Echo που βρήκε τη σορό του Μπάμπη στο Μεσολόγγι θα συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό 45χρονου στην Ηλεία


Τον περασμένο Νοέμβριο, μάλιστα, ο Echo συνέβαλε στον εντοπισμό του μαύρου κουτιού στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών και στη συνέχεια με άλλους δύο εκπαιδευμένους σκύλους εντόπισαν βιολογικό υλικό των επιβαινόντων στη μοιραία αμαξοστοιχία, εννέα μήνες μετά το δυστύχημα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.



Πρόκειται για μια μεγάλη σε έκταση έρευνα, αν αναλογιστεί κανείς πως σε αυτήν έχουν συμμετάσχει όλες αυτές τις ημέρες περισσότεροι από 220 πυροσβέστες, όπως αναφέρει το τοπικό Μέσο. Πυροσβέστες από τη ΔΙ.Π.Υ.Ν Ηλείας, η 6η Ε.Μ.Α.Κ, η 6η Ε.ΜΟ.Δ.Ε, δύτες του Π.Σ., ιχνηλάτες, βάρκες, drones, πεζοπόρα τμήματα σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, την Ελληνική Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία, έχουν ψάξει κάθε σπιθαμή της περιοχής για τον αγνοούμενο 45χρονο οδηγό.