«Το βασικό είναι πως ο αγώνας των φοιτητών για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, για να μη γίνουν νόμος τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα συνεχιστεί με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο και θα αποφασίσουμε συλλογικά όλοι μαζί οι φοιτητές μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις», σημείωσε ο πρόεδρος φοιτητικού συλλόγου Τοπογράφων-Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Άγγελος Θωμόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο.

«Να τοποθετηθούν οι πρυτανείες και οι διοικήσεις συλλογικά για να δούμε τα νέα δεδομένα», σημείωσε ακόμη.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου του ΦΣ Τοπογράφων-Μηχανικών του ΕΜΠ στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή την ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που υπογραμμίζει ότι οι εξετάσεις των πανεπιστημίων μπορούν να γίνουν ψηφιακά:

Α.ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυβέρνηση βάζει ένα αυτογκόλ γιατί όλες αυτές τις εβδομάδες που γίνονται κινητοποιήσεις, γενικές συνελεύσεις, συλλαλητήρια με πολύ μεγάλη μαζικότητα ακούμε την κυβέρνηση να εκβιάζει φοιτητές με το δίλημμα της εξεταστικής. Οι φοιτητικοί σύλλογοι από την πρώτη στιγμή πανελλαδικά έχουμε απαιτήσει η εξεταστική μας να μη χαθεί και γι' αυτόν τον λόγο φαίνεται πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι και ότι οι εκβιασμοί της κυβέρνησης μάλλον δεν έπιασαν.

Α.ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώτα χρειάζεται να μιλήσουν οι διοικήσεις των πανεπιστημίων, να τοποθετηθούν συγκεκριμένα. Θα περιμένουμε την τοποθέτησή τους για να πούμε και εμείς πιο συγκεκριμένα πράγματα, εμείς είμαστε φοιτητές, δεν είμαστε πρυτάνεις για να καθορίσουμε το τι θα γίνει με τα προγράμματα.

Α.ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Πολιτικό ήταν το θέμα ότι η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει τη συζήτηση μέσα στην εξεταστική περίοδο των φοιτητών. Αν πραγματικά νοιαζόταν για το πώς θα περάσουμε τα μαθήματά μας, για το διάβασμά μας, για να προχωρήσει η επιστημονική μας γνώση, αν νοιαζόταν για αυτά, τότε σίγουρα δεν θα το έφερνε τη δεδομένη περίοδο. Το έφερε επειδή ήξερε πως θα υπάρχουν αντιδράσεις απέναντι στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και ήθελε πρακτικά να μην αφήσει τους φοιτητές να μιλήσουν και να αντιδράσουν. Δεν της βγήκε. Από εκεί και πέρα, το τι θα γίνει, τι θα αποφασίσουν οι διοικήσεις, θα το δούμε. Το βασικό είναι πως ο αγώνας των φοιτητών για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, για να μη γίνουν νόμος τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα συνεχιστεί με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο και θα αποφασίσουμε συλλογικά όλοι μαζί οι φοιτητές μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις. Αρχικά να τοποθετηθούν οι πρυτανείες και οι διοικήσεις συλλογικά για να δούμε τα νέα δεδομένα.