Για τις επιστημονικές έρευνες που δείχνουν ότι τα παιδιά με γονείς ΛΟΑΤΚΙ+ δεν διαφέρουν από τα παιδιά ετερόφυλων ζευγαριών μίλησε στην ΕΡΤ ο εκτελεστικός διευθυντής του ΚΕΦΙΜ, Νίκος Ρώμπαπας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος άλλαξε άποψη μελετώντας τα σχετικά στοιχεία.
«Ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος, η Ακαδημία Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβου έχουν καταλήξει κατηγορηματικά ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ετερόφυλα ζευγάρια», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Ρώμπαπας.

Διαβάστε ακόμα: Τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Στο 95% τα παιδιά των ομόφυλων δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα - H έρευνα του ΚΕΦΙΜ


Νίκος Ρώμπαπας: Τα παιδιά δεν συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο

Μιλώντας για το σημαντικό αυτό θέμα, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου στη χώρα μας για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο εκτελεστικός διευθυντής του ΚΕΦΙΜ εξήγησε ότι ότι το πανεπιστήμιο Κορνέλ στις ΗΠΑ που ανέλυσε 79 σχετικές έρευνες κατέλειξε στο συμπέρασμα ότι ότι οι 75 δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά και μόλις 5 είχαν το αντίθετο συμπέρασμα.

Ειδικότερα, όπως είπε τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ομόφυλες οικογένειες δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα αντίστοιχα παιδιά που μεγαλώνουν σε ετερόφυλες οικογένειες.

«Δεν έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Δεν συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο ως άντρες ή γυναίκες. Δεν καταλαβαίνουν το φύλο με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι τα άλλα παιδιά», σημείωσε.

Και όπως τόνισε ότι «υπάρχουν δεκάδες εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που έχουν μεγαλώσει με γονείς ομόφυλους. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι και στη χώρα μας και σήμερα υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους γονείς, απλώς δεν έχει αναγνωριστεί ο γάμος των γονιών τους και συνεπώς αυτά τα παιδιά μέχρι και σήμερα δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά».