Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, μετά την προφυλάκιση του βασικού κατηγορουμένου, του 50χρονου κρεοπώλη.

Οι έρευνες στην περιοχή που βρέθηκε η σορός του άτυχου άνδρα συνεχίζονται, με στόχο να βρεθεί το κινητό του τηλέφωνο όσο και το φονικό όπλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο σπίτι του 31χρονου βρέθηκε ένα μηχάνημα ανίχνευσης νομισμάτων και ένα μπλοκ το οποίο βρίσκεται στα χέρια της μητέρας του με ονόματα και κάποια ποσά που φαίνεται ότι δάνειζε σε πολλούς ανθρώπους.

Το «σάρωμα» από μηχάνημα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων το οποίο έφτασε στον κάμπο του Ευηνοχωρίου από τα Ιωάννινα έγινε σε συγκεκριμένα σημεία χθες, Τετάρτη. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το όπλο και το κινητό δεν αποκλείεται να βρίσκονται και σε άλλο σημείο από εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Μπάμπης. Ενδέχεται να βρίσκονται μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου. Σύμφωνα με το Mega, το κινητό του Μπάμπη φαίνεται να δίνει μία ένδειξη και να έχει μεταφερθεί μετά τη δολοφονία.

Επιπλέον, φαίνεται κίνηση και άλλων ατόμων στην επίμαχη περιοχή από τις κεραίες κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyn4t8wkjj7t)
Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: Άγρια υποδοxή στον Κορυδαλλό για τον κρεοπώλη - Συνεχίζονται με ναρκαλιευτές οι έρευνες στη λιμνοθάλασσα

Μεσολόγγι: Στον Κορυδαλλό ο κρεοπώλης - "Έχω τα χέρια μου καθαρά"

Ο 50χρονος που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία οδηγήθηκε από την Πάτρα όπου κρατούνταν στο Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού, στο πλαίσιο εκτέλεσης της απόφασης προφυλάκισής του.

Πάντως, κατά την παραμονή του στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε επικοινωνία με τους αστυνομικούς, όπως έγραψε η «Πελοπόννησος», ανέφερε: «Έχω τα χέρια μου καθαρά, δεν έχω καμία σχέση».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν από τις Αρχές για κατάθεση και νέα πρόσωπα, καθώς, όπως τόνισε στην «Πελοπόννησο» ανώτατος αξιωματικός, «η έρευνα δεν σταματάει μέχρι να βρούμε όλα τα στοιχεία. Δεν μένουμε μόνο στον 50χρονο και σε πρόσωπα του περιβάλλοντός του, θα απλώσουμε την έρευνα και προς άλλες κατευθύνσεις».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cynky6k75qbd)

Γιατί οι Αρχές εκτιμούν ότι τον σκότωσαν με τη δική του καραμπίνα

Κοντά στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκε ένα κομμάτι από φυσίγγιο, το οποίο ήταν τελικά ίδιο (και ίδιας μάρκας) με αυτά που χρησιμοποιούσε ο Μπάμπης στην καραμπίνα του.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι ο Μπάμπης να δολοφονήθηκε με τη δική του καραμπίνα, την οποία ο δράστης στη συνέχεια πέταξε κάπου. Σημειώνεται ότι το όπλο του 31χρονου δεν έχει βρεθεί ακόμα, ενώ οι δύο κυνηγετικές καραμπίνες του 50χρονου κρεοπώλη που οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού έχουν αποσταλεί για βαλλιστική εξέταση.

Γιώργος Τσούκαλης: "Δεν θα εκπλαγώ εάν υπάρξουν και νέα εντάλματα"

Τα σενάρια γύρω από την υπόθεση του Μεσολογγίου πληθαίνουν. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο κρεοπώλης δεν έδρασε μόνος του και η έρευνα ανοίγει και σε άλλα πρόσωπα.

«Δεν θα εκπλαγώ αν υπάρχουν κι άλλα εντάλματα σύλληψης. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου είναι ότι υπάρχει συνεργός ή κάποιος που τον καλύπτει», είπε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης στον ΑΝΤ1.

«Ο Μπάμπης είχε το τηλέφωνό του ανοιχτό. Ή κατέγραφε τη συνομιλία ή είχε ανοιχτή γραμμή. Γιατί το έκανε αυτό; Φοβόταν κάτι;», συμπλήρωσε ο κ. Τσούκαλης.

Όπως τόνισε στη συνέχεια, ο άτυχος άνδρας ήταν ένα εξαιρετικό παιδί που «δεν εμπλεκόταν πουθενά. Δούλευε από μικρό παιδί είτε στα χωράφια είτε στα φωτοβολταϊκά. Τον τελευταίο καιρό δούλευε στο εξωτερικό και όχι μόνο στην Ιταλία».

Όσον αφορά στο τετράδιο που βρέθηκε με τα ονόματα και τα ποσά είπε ότι «από τα ονόματα που βρέθηκαν δεν θα βοηθήσουν κάπου. Δεν ήταν αυτό το κίνητρο. Το κίνητρο όσον αφορά τον κρεοπώλη, ναι. Όλο το κλειδί είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έχει προφυλακιστεί», είπε και τόνισε ότι ο κρεοπώλης «έχει αλλάξει πολλές φορές την κατάθεσή του».

«Στη φαρέτρα μας έχουμε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που "θα μιλήσει". Έχουμε τη σορό. Όπως πάρα πολύ σημαντικό είναι αν θα βρεθεί το κινητό του Μπάμπη και το φονικό όπλο», τόνισε ακόμα.

«Ο Μπάμπης "έφυγε" από το δικό του όπλο. Πιθανόν ο Μπάμπης ή προσπάθησε να φύγει ή να κρυφτεί», είπε και τόνισε πως «ο Μπάμπης παγιδεύτηκε». Όπως είπε, «αποκλείεται να είχε πάει για κυνήγι εκείνο το βράδυ όταν πριν από λίγες ημέρες είχε λογομαχήσει με τον 50χρονο κρεοπώλη και του είχε δώσει και προθεσμία έως την Κυριακή πριν φύγει για Ιταλία να επιστρέψει τα χρήματά του».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cynjhn9lqgzl)