Η ώρα της εισαγγελέως της έδρας έφτασε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας.

Η πρόταση της εισαγγελέως άρχισε έπειτα από περίπου έναν χρόνο ακροαματικής διαδικασίας με 89 συνεδριάσεις του δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα περί τους 60 μάρτυρες.

«Η διαδικασία διήρκεσε σχεδόν έναν χρόνο, έχουμε κάνει 89 συνεδριάσεις, έχουν εξεταστεί περίπου 60 μάρτυρες, πλήθος εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων, η απολογία της κατηγορούμενης διήρκεσε 9 ημέρες. Δεν υπήρξε πολύπλοκο νομικό ζήτημα να απασχολήσει τη διαδικασία, αφού τα ζητήματα ήταν κυρίως ιατρικά. Μια δίκη που χαρακτηρίστηκε εξαρχής εμβληματική, πιστεύω ότι χαρακτηρίστηκε έτσι επειδή στη θέση του θύματος βρισκόταν η κόρη της κατηγορουμένης Τζωρτζίνα Δασκαλάκη», είπε η εισαγγελέας στην έναρξη της αγόρευσής της.


Αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως

Μέχρι αυτή την ώρα η εισαγγελέας δεν έχει φτάσει ακόμη στο «διά ταύτα», δηλαδή δεν έχει προτείνει ενοχή ή αθώωση της κατηγορούμενης.

Στην αγόρευσή της παραθέτει τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία με βάση τις καταθέσεις γιατρών και υπόλοιπων στοιχείων. Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στη γέννηση, τον γάμο και την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ο κ. Δασκαλάκης τη χαρακτήρισε στην κατάθεσή του "άψογη μητέρα". Μας είπε ότι υπήρχαν προστριβές και περίοδοι διαστάσεις. Σε αυτό τον έγγαμο βίο πρώτα έφυγε από τη ζωή η Μαλένα το 2019, ακολουθεί η γέννηση της Ίριδας που έφυγε από το ζωή το 2021. Εκείνη την περίοδο ο κ. Δασκαλάκης είχε αποχωρήσει από το σπίτι. Όταν αποβίωσε η Ίριδα επέστρεψε ο κ. Δασκαλάκης αλλά από το μηνύματα διαφαίνεται ότι υπήρχε έντονη συζήτηση για χωρισμό. Μιλούσαν για διατροφή και διαχωρισμό περουσιακών στοιχείων.

*Διαβάστε εδώ: Αλέξης Κούγιας: Είναι δοκιμασία για μένα η υπόθεση Πισπιρίγκου - Πρόεδρος και εισαγγελέας είναι προκατειλημμένες

Στις 6 Απριλίου 2021 η κατηγορούμενη κλείνεται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για να απομονωθεί. Ο κ. Δασκαλάκης φοβούμενος μήπως κάνει κάποια επικίνδυνη ενέργεια στον εαυτό της επικοινωνεί με την οικογένειά της. Η αδελφή της αναζητώντας την, έχει στείλει μηνύματα "θα πάω στον εισαγγελέα να σας καταγγείλω". Η κατηγορούμενη επιμένει ότι θέλει να μείνει μόνη της λέγοντας "η πρώτη είμαι ή τελευταία; Αφήστε με ήσυχη". Η αδελφή απαντά "σύνελθε, θα σε κλείσουν στην ψυχιατρική!" και η κατηγορούμενη επιμένει να μεγαλώσει το παιδί ο Δασκαλάκης. "Σήκωσέ το και μετά αυτοκτόνα", γράφει η αδελφή της σε μια απέλπιδα προσπάθεια. Τελικά τη βρίσκουν και πηγαίνουν στο σπίτι της μητέρας της».

Η αίθουσα του δικαστηρίου είναι γεμάτη από κόσμο, ανάμεσά τους και τα μέλη της οικογένειας της κατηγορούμενης μητέρας, όπως και ο εν διαστάσει σύζυγός της. Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyn5nz1t3cmh)