Για τη θέση της Eκκλησίας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμά τους στην τεκνοθεσία μίλησε στα αναλυτικά  στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών.

«Η λέξη μάνα είναι ιερή. Είναι αγία λέξη. Και πρέπει κανείς να το σκεφθεί πολύ όταν επιχειρήσει να καταργήσει αυτή την λέξη από τα χείλη των ανθρώπων. Πως θα ζήσει ένας άνθρωπος χωρίς την λέξη μάνα. Πως μπορεί να υπάρξει ένας άνθρωπος άνευ μίας μάνας», ανέφερε ο κ. Συμεών και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία δεν αντιδρά. Καταθέτει την αλήθεια της και την κατέθεσε και Συνοδικά ομόφωνα, με μία ψυχή, με μία καρδιά. Αντιδράσεις υπάρχουν και υπάρχουν από την κοινωνία. Και όχι μόνο από την κοινωνία. Αντιδρούν βουλευτές από τα κόμματα. Δεν νομίζω ότι 70 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που με τηλεφώνησαν για να με συγχαρούν ότι μπορεί να αντιδρούν στις επιλογές της κυβέρνησης. Ούτε μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει έστω και ένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου ο οποίος να στέκεται αντίθετος στην αρχή της ισότητας».

Μητροπολίτης Συμεών: Μην φτάσουμε στο όνομα των δικαιωμάτων να στερηθούμε το δικαίωμα της γνώμης


Ο μητροπολίτης Φθιώτιδας σημείωσε πως «η Εκκλησία δεν έχει διάθεση να αντιπαρατεθεί. Μην φτάσουμε στο όνομα των δικαιωμάτων να στερηθούμε το δικαίωμα της έκφρασης, της γνώμης, της δικής μας ταυτότητας. Εδώ έχουμε το πρόβλημα ότι αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα στην παραδοσιακή οικογένεια, προβλήματα βίας, συνεννόησης, διαζυγίων, άλλων προβλημάτων, κάνυμε αγώνα να την στηρίξουμε. Έχουμε το δημογραφικό. Από την μία λοιπόν έχουμε αυτή την αγωνία, θέλουμε οικογένειες υγιείες, όχι απλώς οικογένειες να φαίνονται παραδοσιακές. Αυτή την οικογένεια ύμνησα, την οικογένεια που την δημιουργεί η αγάπη μίας μάνας και ενός πατέρα, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, μία αγάπη που μιλά και μέσα από τα μνήματα. Αυτή την οικογένεια θέλουμε. Αν αυτό ονομάζεται συντηρητισμός, ναι είμαιστε συντηρητικοί».

Και εξήγησε πως «ως τώρα ακούγαμε από όλες αυτές τις ομάδες, που επηρεάζουν και τον κύριο πρωθυπουργό, ότι ο γάμος είναι ένας αστικός μύθος, ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα. Και τώρα ξαφνικά βλέπουμε μία επιθυμία να μπουν σε ένα σχήμα αυτού του κόσμου».
Ο Φθιώτιδος Συμεών στο Star Κεντρικής Ελλάδος για την επικείμενη νομοθέτηση