Αντιμέτωποι με βαρύ πρόστιμο, καθώς και κακουργηματική δίωξη για τη βασανιστική θανάτωση σκυλιού στο Μονοφάτσι, στο Ηράκλειο Κρήτης, αναμένεται να βρεθούν δύο νεαροί, οι οποίοι την περασμένη Πέμπτη 18/01, δεν δίστασαν να κρεμάσουν σκυλάκι.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αποτροπιασμό, καθώς οι νεαροί, 26 και 21 χρόνων, πέρασαν ένα σκοινί στον λαιμό του σκυλιού, το κρέμασαν από μια σιδερένια δοκό και έμειναν να το παρακολουθούν με σαδισμό να σπαρταράει ξεψυχώντας.


Πρόστιμο 50.000 ευρώ στους δύο νεαρούς

Σε βάρος των δύο νεαρών επιβλήθηκε βαρύτατο πρόστιμο που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διαβιβαστεί η δικογραφία που αφορά σε κακουργηματική δίωξη για τη θανάτωση του σκυλιού.

Σημειώνεται ότι οι δύο νεαροί εξακολουθούν να κρύβονται.

*Διαβάστε εδώ: Χανιά: 199.000 ευρώ πρόστιμο σε 58χρονη που είχε 77 γάτες και 10 σκύλους σε άθλιες συνθήκες

Όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, τη νύχτα της 17ης προς 18ης Ιανουαρίου οι δράστες εισήλθαν σε ποιμνιοστάσιο σε περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και αφαίρεσαν δύο αίγες, πέντε μεταλλικές σκάφες (ταΐστρες) και στη συνέχεια κακοποίησαν θανάσιμα το σκυλί που βρισκόταν στον χώρο.

Με βάση τα όσα περιγράφουν αστυνομικοί κύκλοι, ο ένας εκ των δραστών, ο 26χρονος, πλησίασε το σκυλί, του πέρασε από το λαιμό ένα σχοινί και το κρέμασε από τη σιδερένια δοκό.

Εκείνο άρχισε να σπαρταράει όσο ξεψυχούσε κι ένα άλλο σκυλάκι έκλαιγε.

Οι εφιαλτικές αυτές στιγμές καταγράφηκαν από την κάμερα που είχε τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αρχανών-Αστερουσίων εντόπισαν τους δράστες, τους ταυτοποίησαν, όμως έχει παρέλθει το αυτόφωρο.

*Πηγή: cretalive.gr
*Φωτογραφία αρχείου