Λίγες ώρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τη νέα υπόθεση κακοποίησης ζώου στη Ζάκυνθο, έγινε γνωστό ότι ο δράστης της αποτρόπαιας πράξης συνελήφθηΣύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, με «άμεσες ενέργειες της ελληνικές αστυνομίας ο δράστης έχει ήδη συλληφθεί και θα του επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές. Τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές δε γίνονται αποδεκτές».

Στον δράστη επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ, προσέθεσε ο υπουργός. Την Παρασκευή ο άνδρας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την υπόθεση έφερε στο φως ο «Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων». Ειδικότερα, σε βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook φαίνεται ένας σκύλος να σέρνεται πίσω από ΙΧ δεμένος στον κοτσαδόρο. Όταν άλλος οδηγός είδε την σοκαριστική εικόνα, του έκανε νόημα να σταματήσει.

Δείτε το βίντεο 

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο φιλοζωικός όμιλος, μετά τη σύσταση, ακινητοποίησε το όχημα, κατέβηκε από το ΙΧ και στη συνέχεια έβαλε το σκυλί μέσα στο πορτ μπαγκάζ. Παράλληλα, όπως τονίζεται, όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί στις αρμόδιες Αρχές. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ σε 63χρονο που έδεσε και έσυρε μία κατσίκα από το αυτοκίνητό του στη Ζάκυνθο. Παράλληλα, εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων. Το περιστατικό βγήκε στο φως μετά από καταγγελία φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και μετά το βίντεο που τράβηξε τουρίστας, το οποίο ανάρτησε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Σύντομα οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη της κακοποίησης του ζώου.