Τα στέκια του αίσχους, του πόνου, της καταρράκωσης της ζωής και των ονείρων: πλατεία Βικτωρίας, πλατεία Αµερικής, Αχαρνών από την αρχή της στην Αβέρωφ έως την Παιωνίου, Σωκράτους, Μενάνδρου, Σατωβριάνδου, Κεραµεικού, Λένορµαν στο ύψος του «Καπνεργοστασίου», πίσω στην Κολοκυνθού στο πλάι του κλειστού γηπέδου, στα γύρω υπαίθρια πάρκινγκ των Σεπολίων κάτω από τη ∆υρραχίου και σε δύο ιδιαίτερα δηµοφιλή κέντρα διασκέδασης, στον Κολωνό και την Ιερά Οδό. Ενα χρόνο µετά το «µάζεµα» των 33 παιδόφιλων-βιαστών της 12χρονης και ενώ η πολύκροτη δίκη εξελίσσεται ταχέως, ώστε να ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο για να αποφευχθούν οι αποφυλακίσεις των περισσοτέρων, αποκαλύπτεται νέο κύκλωµα µαστροπείας µε θύµατα επίσης ανήλικες και όχι λίγες, αλλά δεκάδες.

Ολα τα σηµεία συναντήσεων είναι γνωστά στις Αρχές, είτε πρόκειται για ξενοδοχεία κάτω από την πλατεία Οµονοίας και την πλατεία Καραϊσκάκη είτε για κτίρια που έχουν µετατραπεί σε χώρους βραχυχρόνιας µίσθωσης στην Κυψέλη και στα Κάτω Πατήσια είτε για ελεύθερους χώρους, οικόπεδα, πλατείες και αλσύλλια γύρω από τον λόφο Σκουζέ και στον παλαιό σιδηροδροµικό σταθµό Πελοποννήσου.

Καταγγελίες για ασέλγεια σε ανήλικους αλλοδαπούς


Η χαρτογράφησή τους ξεκίνησε προ 3ετίας, έπειτα από τις καταγγελίες και τις συλλήψεις οµοφυλόφιλων που ασελγούσαν σε ανήλικους αλλοδαπούς και συνεχίστηκε όταν η νεαρή του Κολωνού περιέγραψε τα σηµεία όπου την πήγαιναν οι βιαστές της, µεταξύ των οποίων και σε οίκους ανοχής στον Βοτανικό και το Γκάζι.

∆υστυχώς, όλα τα παραπάνω και συνεχώς περισσότερα συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, µε τους µαστροπούς να προσφέρουν µεροκάµατα 200 και 300 ευρώ στους ανήλικους για να τους δελεάσουν, ενώ το τελευταίο διάστηµα τους διακινούν σε πολυτελή ξενοδοχεία στην Αττική. Το επίσης ανησυχητικό είναι ότι ορισµένοι εκ των εµπλεκοµένων και των υπόπτων για συµµετοχή στο νέο κύκλωµα πορνείας, για το οποίο έχουν προφυλακιστεί 3 µε βαριές κατηγορίες, έχουν περιγραφεί από τη 12χρονη στις καταθέσεις στα ειδικά αστυνοµικά κλιµάκια, όπως και ο βασικός κατηγορούµενος και καθ’ οµολογίαν βιαστής της: ο Μίχος, ο οποίος την εξέδιδε και τη βίαζε µαζί µε άλλα συνοµήλικα κορίτσια.

Νέες συλλήψεις από τις Αρχές


Αφετηρία της νέας εγκληµατικής υπόθεσης αποτελεί η σύλληψη 3 ατόµων, µιας γυναίκας (31 ετών) και δύο ανδρών (33 και 55 ετών) στις 11 Ιανουαρίου, µε τις κατηγορίες της γενετήσιας εκµετάλλευσης ανηλίκων. Οπως προέκυψε, η 31χρονη από τις αρχές του 2022 εξωθούσε στην πορνεία µια τότε 13χρονη κοπέλα, διευκολύνοντάς την να εντοπίζει πελατεία. Μάλιστα για κάθε ραντεβού αποκόµιζε και η ίδια µέρος από τα χρήµατα, που λάµβανε η ανήλικη.

Στη συνέχεια, έκανε «πάσα» σε έναν 33χρονο την ανήλικη, που της υποσχέθηκε πως θα της βρει «πλούσιους πελάτες». Μάλιστα η 13χρονη σύστησε στο συγκεκριµένο άτοµο και µια 15χρονη φίλη της, τις οποίες εκείνος φωτογράφιζε µε εσώρουχα και αναρτούσε τις φωτογραφίες τους σε διαδικτυακό ιστότοπο, επίσης υπό συνεχή παρακολούθηση από την ΕΛ.ΑΣ. Εν προκειµένω, πραγµατοποιήθηκαν τουλάχιστον δέκα ερωτικά ραντεβού σε διάφορα ξενοδοχεία. Μεταξύ Ιουλίου - Αυγούστου του 2023 οι ανήλικες, πολωνικής και αλβανικής καταγωγής, συνευρέθησαν ερωτικά µε τον 55χρονο συλληφθέντα, ο οποίος διαµένει στον Κορυδαλλό, είτε από κοινού είτε ξεχωριστά, µε αµοιβή 100 ευρώ εκάστη.

"Πολλά κορίτσια στη μέση"


«Στη µέση είναι πάρα πολλά κορίτσια, εγώ προσωπικά ξέρω επτά», καταγγέλλει η µητέρα της κοπέλας, η οποία κατήγγειλε τα περιστατικά. Και συνεχίζει: «Είναι όλα ανήλικα». «Τα ραντεβού διαχειριζόταν ο 34χρονος, ο οποίος είχε ανεβάσει και τις φωτογραφίες µας στο ∆ιαδίκτυο. Μέσω αυτών κάναµε µε τη φίλη µου πέντε ραντεβού την ηµέρα, διάρκειας µιας ώρας, σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο, λαµβάνοντας ως αµοιβή 80 ευρώ εγώ και 120 ευρώ η φίλη µου», κατέθεσε θύµα του κυκλώµατος. Αστυνοµικές πηγές υπογραµµίζουν ότι παράλληλα µε τις έρευνες για τον εντοπισµό και άλλων δραστών που έχουν κατονοµαστεί -ανεπίσηµα όµως- από ενήλικες σήµερα γυναίκες, ελέγχεται διεξοδικά και το οικογενειακό προφίλ των θυµάτων. Σε µία περίπτωση, δε, εξετάζεται ο βαθµός συµµετοχής µέλους της οικογένειας ενός εκ των θυµάτων στην εκπόρνευσή του και σε ακόµη 2 ελέγχονται φάκελοι για ενδοοικογενειακή βία.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής