Συνεχίζεται το χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό με τσουχτερό κρύο, πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και χιόνια. Μάλιστα, στα λευκά «ντύθηκε» η μισή χώρα λόγω της χιονόπτωσης που έπληξε κυρίως τη δυτική και βόρεια Ελλάδα, ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο.

Διαβάστε ακόμα: Κλειστά αύριο τα σχολεία του Δήμου Κιλκίς και σε περιοχές της Βέροιας - Στις 10 το πρωί η έναρξη μαθημάτων στον Δήμο Έδεσσας

Ειδικότερα, η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα το Σάββατο (20/1) και την Κυριακή (21/1) έφερε χιόνια στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην κεντρική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στον Έβρο, ακόμη και στην Αττική.

Καιρός: Ο χιονιάς έπληξε τη Μακεδονία

Το χιόνι έκανε την εμφάνισή του στην Καστοριά, στην Πέλλα, στην Ημαθία, στην Πιερία, στη Χαλκιδική, στην Κοζάνη, στις Σέρρες, στο Κιλκίς, στα Γρεβενά, στο Κιλκίς, ακόμα και στη Θεσσαλονίκη σε χαμηλό υψόμετρο, με τους κατοίκους των περιοχών να αναρτούν στα social media εικόνες με χιονισμένα τοπία.

Αποκλεισμένοι οι δρόμοι προς Καρυδοχώρι, με τη χιονόπτωση να συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων να κρίνεται επιτακτική. Τα καταστήματα διαθέτουν θέρμανση και είναι προετοιμασμένα να σας υποδεχθούν.

Δημοσιεύτηκε από Καρυδοχώρι, Σερρών στις Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024




Από το κύμα του χιονιά σημειώθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς έκλεισαν οι δρόμοι προς τον Άγιο Βασίλειο, το Ωραιόκαστρο και τη Χαλκηδόνα λόγω παγετού, ενώ οι αλυσίδες ήταν απαραίτητες σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας.

Καιρός: Λευκό τοπίο ο Έβρος -Στα λευκά η Σαμοθράκη

Στα λευκά «ντύθηκε» για δεύτερη φορά φέτος το νησί της Σαμοθράκης μετά την κακοκαιρία που έπληξε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως αναφέρει το xanthidaily.gr.

_____2
sam

Παράλληλα, σημειώθηκαν χιόνια και στον Έβρο και ειδικότερα στο Σουφλί, στο Μεγάλο Δέρειο και στο Σιδηροχώρι, όπως αναφέρει το evrosnews.gr.

_____
evvv

Χιονόπτωση στη Θεσσαλία

Χιονόπτωση σημειώθηκε και στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας το Σαββατοκύριακο. Όπως αναφέρει το thessaliatv.gr, το έστρωσε ακόμη και σε πεδινές περιοχές στους βόρειους δήμους της Λάρισας, στην Ελασσόνα, την Τσαριτσάνη, τον Τύρναβο, το Δαμάσι, το Μακρυχώρι, τους Γόννους, τον Πυργετό και το Συκούριο, όπως και στην Αγιά.

Φυσικά χιονόπτωση σημειώθηκε και στις ορεινές κοινότητες, όπως στο Λιβάδι, στην Καλλιθέα, στη Βερδικούσια και στην Καρυά στον Δήμο Ελασσόνας, στη Σπηλιά Κισσάβου και στην Καλλιπεύκη στον Δήμο Τεμπών και σε Μελοβοία, Καρίτσα και Σκλήθρο στον Δήμο Αγιάς.

Παράλληλα, σημειώθηκαν και χιόνια στα Μετέωρα το βράδυ του Σαββάτου (20/1), όπως μετέφερε το magnesianews.gr. Επίσης χιόνια σημειώθηκαν και στη λίμνη Πλαστήρα.

Καιρός: Επέλαση του χιονιά και στην Ήπειρο

Έντονες χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν από το βράδυ του Σαββάτου (20/1) και στα ορεινά της Ηπείρου, σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Κόνιτσα, Ζαγόρι, Μέτσοβο και Τζουμέρκα είναι οι περιοχές που επηρεάστηκαν από το κύμα κακοκαιρίας και ντύθηκαν στα λευκά.

Καιρός: Χιόνια και στη Στερεά Ελλάδα

Στα λευκά ντύθηκαν τα ορεινά της Φθιώτιδας, καθώς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου (20/1) σε δυτική Φθιώτιδα, Δομοκό και Μπράλο.

_________2
_________3

Η βροχόπτωση μετατράπηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε χιόνι που μπορεί να μην ήταν αυτό που περίμεναν οι κάτοικοι, αλλά το λευκό τοπίο τούς αποζημίωσε με την ομορφιά του.

Παράλληλα, χιονόπτωση σημειώθηκε και στη Βοιωτία, όπως και στο Καρπενήσι, όπως φαίνεται στο φωτογραφίες που ανήρτησαν χρήστες στα social media.

Καιρός: Χιόνισε στα ορεινά της Πελοποννήσου

Σύμφωνα με το Forecast Weather Greece, σημειώθηκαν χιονοπτώσεις και στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου και ειδικότερα στη Ζήρεια Κορινθίας και στη Ζαρούχλα Αχαΐας.