Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Εύβοια, μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (19/01) ανοιχτά της Κύμης.

«Μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, που εκδηλώθηκε στις 16:14 σήμερα Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024, που προερχόταν από απόσταση 87 χλμ ΒΑ της Αθήνας και με επίκεντρο της δόνησης το θαλάσσιο χώρο 24 χλμ. ΑΝΑ της Κύμης, κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας» αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, και συνεχίζει:

«Μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευβοίας καθώς και η 7η Ε.Μ.Α.Κ».

Διαβάστε ακόμα: Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού – Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια: "Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 9 μετασεισμοί, τίποτα το ανησυχητικό" λέει στο parapolitika.gr o Γκανάς

Καθησυχαστικός για τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κύμης, εμφανίστηκε ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, μιλώντας στο parapolitika.gr. 

«Σήμερα στις 4 και 14 πρώτα λεπτά  το απόγευμα οι σεισμογράφοι του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου μας καταγράψαν ασθενής σεισμική δόνηση μέγεθος 4,8 στην κλίμακα Ρίχτερ, σε βάθος 14 χλμ. Το επίκεντρο είναι στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Ευβοίας και Σκύρου, τη λεκάνη της Νότιας Σκύρου, 24 χλμ νοτιοανατολικά της Κύμης» αναφέρει στο parapolitika.gr o Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως εξηγεί στο parapolitika.gr, «Το ρήγμα που έδωσε το σεισμό έχει κινηματική οριζόντιας ολίσθησης και κατακόρυφη γεωμετρία. Και έχει διεύθυνση βορειοανατολική, νοτιοδυτική». «Υπήρξε και προσεισμός στις 12.34 με μέγεθος 2,4 Ρίχτερ» σημειώνει επίσης ο κ. Γκανάς.

Seimsos_Evoia


«Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 9 μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος με μέγεθος 3 στις 4.33 το μεσημέρι. Ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό του 2001 κοντά στη Σκύρο, που είχε μέγεθος 6,4, ούτε και με το σεισμό που έγινε πρόσφατα στον Αργολικό κόλπο» λέει στο parapolitika.gr ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς.