Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε γύρω στις 16:14 24 χλμ. νοτιοανατολικά της Κύμης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

Το επίκεντρό του εντοπίζεται 24 χιλιόμερα νοτιοανατολικά της Κύμης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης, η δόνηση καταγράφηκε σε μια περιοχή γνωστή για τη σεισμικότητά της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, είπε πως η περιοχή μπορεί να δώσει και μεγαλύτερο σεισμό, ωστόσο δεν πρέπει να συντρέχει λόγος ανησυχίας.

«Ο σεισμός προήλθε από τον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κύμης, μεταξύ Σκύρου και Κύμης. Έγινε έντονα αισθητός και στην Αττική, ιδίως σε μεγάλες κατασκευές. Δεν εμπνέει ανησυχία, αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Λέκκας.



Αντιδήμαρχος Κύμης: Το ανησυχητικό είναι ότι έως τώρα δεν έχουμε μετασεισμούς

«Αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται ζημιές», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κύμης, Αργύρης Παφράς, μιλώντας στην ΕΡΤ, λίγη ώρα μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή και έγινε αισθητός και στην Αττική.

«Το ανησυχητικό είναι ότι έως τώρα δεν έχουμε μετασεισμούς», ανέφερε ο ίδιος.

«Μας ταρακούνησε γερά ο σεισμός. (…) Οι κάτοικοι είναι σε απόλυτη ηρεμία, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, διακοπές ρεύματος κ.λπ.», πρόσθεσε ο κ. Παφράς.