Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης έγινε ευρεία αστυνομική επίχειρηση χθες (17/01) σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη, τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης. Όπως είπαν, συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα πέντε άτομα, εκ των οποίων δύο είναι σε φυλακές σε Ελλάδα και Μαυροβούνιο.

Όπως προέκυψε, εμπλέκονται σε υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και σε περιπτώσεις εκρήξεων-εμπρησμών και συγκεκριμένα:

• στην ανθρωποκτονία ημεδαπού και τον τραυματισμό από τους πυροβολισμούς δύο συγγενικών του προσώπων στις 25-04-2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας,
  • στην ανθρωποκτονία δύο ημεδαπών στις 07-06-2023 στον Κορυδαλλό,
  • στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού στις 03-07-2023 σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας,
  • στον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων στις 10-06-2023 στον Ασπρόπυργο, χώροι οι οποίοι ανήκουν σε εταιρείες της οικογένειας του πρώτου ημεδαπού θύματος,
  • και στον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη στις 16-06-2023, όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων.
Όπως ειπώθηκε κατά την ενημέρωση, καταλυτική ήταν η συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. που χρησιμοποίησε ειδικά μέσα με αποτέλεσμα σημαντικά ευρήματα για τον συσχετισμό των υποθέσεων. Ακόμα ειπώθηκε ότι η πλειονότητα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και αναλύθηκαν σημαντικά ευρήματα, τα οποία ανέδειξαν τον συσχετισμό μεταξύ των υποθέσεων και κατέδειξαν την ύπαρξη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης και τη δράση των μελών της, καθώς και το κίνητρό τους για την τέλεση των προαναφερόμενων εγκληματικών ενεργειών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πολλά αδικήματα, όπως ληστείες, εκβιασμούς, κλοπές, πλαστογραφίες κ.ά. Τόσο ο κ. Σκούρας όσο και η κυρία Δημογλήδου ανέφεραν πως τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπρατταν ανθρωποκτονίες, εμπρησμούς και εκρήξεις.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πιστόλια, ένα περίστροφο, πλήθος γεμιστήρων, πλήθος κινητών τηλεφώνων και σύστημα παρεμβολής σήματος κινητής τηλεφωνίας.

Το σχεδιάγραμμα για τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης

Στη ΓΑΔΑ παρουσιάστηκε και το σχεδιάγραμμα για τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον 7 ταυτοποιημένα μέλη.