Διεθνή εντάλματα σύλληψης για τα ασύλληπτα μέλη της «εταιρείας δολοφόνων» που αναλάμβανε συμβόλαια θανάτου έναντι υψηλών αντιτίμων έχει εκδώσει η Ασφάλεια Αττικής, μετά τις συλλήψεις των δύο Γεωργιανών αργά χθες το απόγευμα.

Οι δύο συλληφθέντες φέρονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, να αποτελούσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα ομάδας μαφιόζων οι οποίοι κρύβονται πίσω από τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου, του Βασίλη Ρουμπέτη και του κουμπάρου του Διονύση Μουζακίτη αλλά και για μια απόπειρα δολοφονίας στην Πιερία.

Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει συνολικά πέντε άτομα. Δύο εξ αυτών είναι οι Γεωργιανοί που συνελήφθησαν, δύο έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και αναζητούνται πλέον με διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ ένας βρίσκεται ήδη στις φυλακές εκτίοντας ποινή για σοβαρά αδικήματα.

Η σύλληψή τους δεν ήταν τυχαία, αφού οι Αρχές είχαν θέσει υπό παρακολούθηση πολλά άτομα που κινούνται στον χώρο της Ελληνικής Μαφίας τα τελευταία δύο χρόνια. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της Αστυνομίας, οι αστυνομικοί είχαν καταλήξει προ μηνός στα στοιχεία των συλληφθέντων.

Διαβάστε ακόμα: Greek Mafia: Πώς η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως οι συλλήψεις ήταν να γίνουν προ δύο εβδομάδων, πλην όμως για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, η σύλληψή τους ματαιώθηκε, με πηγές πληροφόρησης να αναφέρουν πως έπρεπε να γίνει η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στη συνέχεια, ακολούθησε η τοποθέτηση του νέου αρχηγού και πριν από λίγα 24ωρα σημειώθηκε η δολοφονία του 44χρονου επιχειρηματία στον Νέο Κόσμο. Οι αστυνομικοί άφησαν να καταλαγιάσει λίγο ο απόηχος της δολοφονικής ενέδρας και μόλις χθες το απόγευμα έκαναν την κίνησή τους.


Προσήγαγαν τους υπόπτους στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής, στους οποίους πέρασαν χειροπέδες μέσα σε λίγη ώρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, οι συλληφθέντες αλλά και τα υπόλοιπα τρία ταυτοποιημένα πρόσωπα που φέρονται να ανήκουν στην ίδια ομάδα που αναλάμβανε συμβόλαια θανάτου, σχετίζονται:

  • Με τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2022 στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας και μάλιστα μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του και άλλων συγγενικών του προσώπων.

  • Με τη διπλή δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη και του κουμπάρου του Διονύση Μουζακίτη έξω από το σπίτι του πρώτου στον Κορυδαλλό τον Ιούνιο του 2023.

  • Αλλά και με την απόπειρα δολοφονίας ενός ομοεθνούς τους τον Ιούλιο του 2023.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος τους.

Ένας εκ των δύο συλληφθέντων είναι πρόσωπο το οποίο είχε βρεθεί στο στόχαστρο αντίπαλης συμμορίας μαφιόζων, οι οποίοι του επιτέθηκαν με εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας να εμπλέκονται και σε άλλα συμβόλαια θανάτου ανθρώπων της νύχτας, με τους αστυνομικούς να μιλούν για «ελεύθερους επαγγελματίες» που αναλάμβαναν δουλειές μόνο εάν τα χρήματα ήταν αρκετά.